Νηνεμία, πριν την ανάκαμψη;

Διατηρεί τα επίπεδα στήριξης των 2.085 μονάδων η αγορά, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται άνοιγμα σημαντικών θέσεων σε Συμβόλαια επί μετοχών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, εξέλιξη που αποτελεί παραδοσιακά θετική ένδειξη για τη Σοφοκλέους. Πιθανές εξελίξεις και στο μέτωπο Telenor - Cosmote.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδείξεις σχεδιασμένης ”ανάκαμψης” καταγράφονται, με βάση τις θέσεις που ανοίγονται στις συμπληρωματικές αγορές του ΧΑ. Την τελευταία μια ώρα παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση στη λήψη θέσεων επί συμβολαίων μετοχών.

Πρακτικά αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια προσπάθεια αντιστάθμισης κινδύνου στην περίπτωση που αντιδράσει ανοδικά η αγορά την ερχόμενη εβδομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως γύρω στις 15:00 τα ΣΜΕ επί της μετοχής της Alpha έφταναν τις 2.197. Ακολουθούσαν όμως τα ΣΜΕ των ΔΕΗ, Εθνικής, Eurobank, Εμπορικής, Cosmote, Ελληνικών Πετρελαίων, αλλά και άλλων μετοχών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Παράλληλα, αναμένονται εξελίξεις που θα ανακοινωθούν μετά το πέρας του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ, που ενδεχομένως θα αφορούν και στη συμμετοχή της Telenor στην Cosmote.

Εν κατακλείδι, αφού ο Δείκτης κρατά τις 2.085 μονάδες, παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι προσβλέποντας σε αντίδραση με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v