Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Στους φοροελέγχους με βάση την κατηγοριοποίηση, στη ”γραφειοκρατία” των Βρυξελλών, στα προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ, στην ισοτιμία του ευρώ σε σχέση με το δολάριο, αλλά και στην προσφορά μετοχών της ΔΕΗ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Στους φοροελέγχους με βάση την κατηγοριοποίηση, στη ”γραφειοκρατία” των Βρυξελλών, στα προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ, στην ισοτιμία του ευρώ σε σχέση με το δολάριο, αλλά και στην προσφορά μετοχών της ΔΕΗ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας.

Φοροέλεγχοι: Με βάση τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας, στους γνωστούς ΚΑΔ, θα ”στοχεύουν” τα στελέχη του ΣΔΟΕ τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες, κατά τους ελέγχους που θα πραγματοποιούν, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός επιχειρησιακού σχεδίου που αποσκοπεί στην ομαδοποίηση των ελέγχων όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Γ’ ΚΠΣ: Σε τρεις κατηγορίες κατανεμήθηκαν τελικά, ανάλογα με τη μέχρι τώρα απόδοσή τους, τα προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ και στη βάση αυτή θα πάρουν περισσότερους πόρους 8%, 4% ή καθόλου (0%) από τα

δύο αποθεματικά του ΚΠΣ, τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Κοινοτική Γραφειοκρατία: Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών θέτει εμπόδια στην ομαλή ροή πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία και δεν διευκολύνει την απορρόφηση των κονδυλίων, τονίζει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία υπάρχει κίνδυνος απωλειών τεράστιων κονδυλίων από πολλές χώρες και την Ελλάδα.

Μεταλλαγμένα: Ανοίγει ο δρόμος για την κυκλοφορία γενικά μεταλλαγμένων προϊόντων στη χώρα μας με τη δημοσίευση εντός του Νοεμβρίου του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού, τονίζουν τα Νέα.

Χρηματιστήρια: Επανέρχονται στην επιφάνεια τα σενάρια συγχώνευσης των χρηματιστηρίων του Λονδίνου και της Φραγκφούρτης, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως τυχών συμφωνία των δυο αγορών θα δημιουργήσει το αντίπαλο δέος της Ευρώπης στη Wall Street.

Δολάριο: Κατά 11% υποχώρησε το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ μέσα στο 2003 σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει πως η ισοτιμία του ευρώ στα 1,20 δολάρια δεν αποτελεί απειλή για την ανάκαμψη, ενώ συμπληρώνει πως περαιτέρω υποχώρηση του δολαρίου θα ευνοήσει τις εξαγωγές των ΗΠΑ, αλλά θα οδηγήσει και σε αύξηση των επιτοκίων από τη FED.

Κατασκευαστικές: Άνοδος 30% στα κέρδη των κατασκευαστικών, προβλέπεται για το 2003, λόγω αύξησης του κύκλου εργασιών κατά 15% περίπου αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ασφαλιστικές: Στα 87 εκατ. ευρώ υπολογίζεται φέτος το έλλειμμα των ασφαλιστικών εταιριών σε περιθώρια φερεγγυότητας και τεχνικά αποθέματα, όπως επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Φαρμακοβιομηχανίες: ”Θολή” είναι η εικόνα που δημιουργούν οι φαρμακοβιομηχανίες σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο που σημειώνει πως μετά βίας ανταποκρίνονται στις προβλέψεις των αναλυτών.

ΕΧΑΕ: Το Ελληνικό Χ.Α. λειτουργώντας, για πρώτη φορά στην ιστορία του, με πλήρως ιδιωτικό ιδιοκτησιακό καθεστώς, ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα και να αντιμετωπίσει με νέα όπλα τον ανταγωνισμό των μεγάλων αγορών, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, στην οποία σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος του Χ.Α. κ. Σωκράτης Λαζαρίδης εξηγεί τις αλλαγές που θα επιφέρει η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης ενώ απαντά, σαφώς, σε εάν και κατά πόσο το ίδιο το Χ.Α. θα αποδυναμωθεί σε σχέση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΟΤΕ: Έως την Πέμπτη το αργότερο θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία ως προς την τιμή επαναγοράς των μετοχών της Cosmote μεταξύ του ΟΤΕ και της Telenor για το 9% που κατέχει η τελευταία στη θυγατρική του Οργανισμού, αλλιώς η Telenor αποδεσμεύεται, αναφέρει η Ημερησία.

Σύμφωνα με το Χρηματιστήριο ο Οργανισμός συμμετέχει σε διαγωνισμό 11,8 εκατ. ευρώ που αφορά στον εκσυγχρονισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΔΕΗ: Κατά 6,5 φορές υπερκαλύφθηκε η προσφορά μετοχών της ΔΕΗ σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως η τιμή αναμένεται πως θα οριστεί περί τα 17,5 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v