Η ΔΕΗ έχει το ”κλειδί” της τάσης

Θετικά, αλλά χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις, υποδέχεται μέχρι στιγμής η Σοφοκλέους τα θετικά μηνύματα από τη Wall. Κύριο χαρακτηριστικό η διάχυση της ανοδικής διάθεσης σε σημαντικό κομμάτι της αγοράς, αλλά και οι πιέσεις στη μετοχή της ΔΕΗ, ως απότοκο της διαφοράς ανάμεσα στην τιμή διάθεσης και στην τρέχουσα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περιορισμένη, μέχρι στιγμής, η αντίδραση που φέρνει το γενικό δείκτη μέχρι τις 2.130 μονάδες, με αυξημένες, όμως συναλλαγές περίπου 30 εκατ. ευρώ στην πρώτη ώρα και με την ανοδική διάθεση να διαχέεται σε ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς.

Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο σε επίπεδο δεικτών όσο και επιμέρους τίτλων καταγράφεται μια συνολικότερα ανοδική αντίδραση. Διερευνητικής μορφής, μέχρι στιγμής, θα μπορούσε όμως να ενδυναμωθεί στη συνέχεια, με την προϋπόθεση ότι θα περιόριζε τις απώλειές της η μετοχή της ΔΕΗ. Η συγκεκριμένη μετοχή υποχωρεί κατά 1,2% στα 18,6 ευρώ με αυξημένη συναλλακτικότητα.

Από την άλλη πλευρά η μετοχή της Εθνικής κινείται οριακά προς τα 18 ευρώ, της δε Alpha προς τα 19,6 και του ΟΠΑΠ προς τα 10,9 ευρώ.

Η διόρθωση της ΔΕΗ θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένη καθώς η τρέχουσα τιμή κυμαίνεται στο περίπου 1,5 ευρώ ακριβότερα από τη μέση τιμή διάθεσης του τελευταίου πακέτου.

Η μετοχή της επιχείρησης θα βρει σήμερα-αύριο τα λογικά επίπεδα τιμών, που αφενός μεν θα δημιουργούν ένα εύρος ασφαλείας, αφετέρου θα αποτελούν και πάλι εν δυνάμει επιλογή για τους υποψήφιους αγοραστές.

Για τη συνέχεια θα πρέπει ο γενικός δείκτης να παραμείνει εντός του υφιστάμενου εύρους τιμών με τις συναλλαγές, δηλαδή τους αγοραστές, να διατηρούν την αγοραστική τους διάθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v