Θετικά μηνύματα από διεθνείς αγορές

Θετικό το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, ικανές οι ενδείξεις και οι προϋποθέσεις για μια ανοδική αντίδραση και στη Σοφοκλέους. Θα πρέπει να προσεχθούν, η τιμή κλειδί της ΔΕΗ εν όψει της εισαγωγής νέων μετοχών, όπως και η συμπεριφορά των Eurobank, Alpha, που στις ερχόμενες συνεδριάσεις ανακοινώνουν τα αποτελέσματα 9μήνου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θετικό το κλίμα στις διεθνείς αγορές, ευκαιρία που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν όσοι ποντάρουν στο θετικό ενδεχόμενο. Προϋποθέσεις και ενδείξεις, για τη Σοφοκλέους, έχουν διαμορφωθεί από τη συνεδρίαση της Δευτέρας, ικανές να οδηγήσουν την αγορά προς τις 2.150 μονάδες.

Άλλωστε πλησιάζει και η περίοδος όπου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Eurobank και της Alpha. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως όσοι προσβλέπουν στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών των τραπεζών, θα πρέπει σταδιακά να αρχίσουν να λαμβάνουν θέσεις.

Ούτως ή άλλως τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, θεωρούνται ελκυστικά. Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της ΔΕΗ αποτελεί εν δυνάμει πόλο προσέλκυσης κεφαλαίων, που εγκαταλείπουν τη μετοχή του ΟΤΕ.

Μέχρι ποια επίπεδα τιμών; Μέχρι του σημείου που θα δημιουργηθεί ένα ”μαξιλάρι” εν όψει της εισαγωγής των νέων μετοχών της Επιχείρησης. Θα πρέπει λοιπόν να προσεχθεί η τιμή εκείνη, που σε αυτή τη φάση αποτελεί οροφή για τη μετοχή.

Στην περίπτωση που επικρατήσει θετικότερο κλίμα σήμερα, η ανταπόκριση της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Μετοχές σηματωροί παραμένουν οι ΔΟΛ, Καμπάς, Κορασίδης, Νότος, Μέτκα, Αλτέ, και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v