Ολοκληρώνεται (;) η προσφορά στην Εθνική

Η ανοδική κίνηση των μετοχών της Εθνικής και της ΔΕΗ συμβάλλει τα μέγιστα στη σταθεροποίηση του Δείκτη στο γνώριμο στενό εύρος των 2.105 - 2.130 μονάδων και επηρεάζει θετικά ορισμένες μετοχές των εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενισχύεται η Εθνική, αντιδρά η ΔΕΗ και συνεχίζει την ανάκαμψη ο ΟΤΕ, με αποτέλεσμα να σταθεροποιείται η αγορά στο γνώριμό μας στενό εύρος (2.105-2.130 μονάδες).

Ειδικότερα, η μετοχή της Εθνικής κινείται προς τα 17,96-17,98 ευρώ, κερδίζοντας και πάλι τη δεύτερη θέση από πλευράς κεφαλαιοποίησης.

Είναι προφανές πως αυτό το παιχνίδι των κεφαλαιοποιήσεων που τώρα επικεντρώνεται στο δίδυμο Εθνικής-Eurobank αφορά και στις 5 μετοχές των οποίων η χρηματιστηριακή αξία ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της ΔΕΗ αντέδρασε όπως αναμενόταν από τη στήριξη των 18,2 ευρώ και πάλι προς τα 18,5 ευρώ. Το ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η σταθεροποίηση της τάσης για τις μετοχές της ΔΕΗ και της Εθνικής, ενδεχόμενο που μπορεί να επηρεάσει και ορισμένες μετοχές των εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Περισσότερο τη μετοχή των Folli Follie, που κυμαίνεται στα υψηλά του τελευταίου ενάμιση χρόνου, καθώς προχωρούν οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας μέσω των ΚΑΕ με την αγγλική Burberrys.

Στα υψηλά έτους και 52 εβδομάδων κυμαίνεται μια σειρά μετοχών όπως ο Μπήτρος, το Πλαίσιο, η Hyatt, Βασιλόπουλος, Γερμανός και ορισμένες ακόμη μετοχές που παρά τη συγκυρία διατηρούν την ανοδική τους φορά.

Από τεχνικής πλευράς το χθεσινό ενδοσυνεδριακά υψηλό των 2.130 μονάδων αποτελεί στην παρούσα φάση την περιοχή αντίστασης για το Γενικό Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v