Η ατζέντα της Πέμπτης

Αναστέλλεται προσωρινά η διαπραγμάτευση των 44.000.000 (KO) μετοχών της Μοχλός, ενώ παύει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων ’ΠΑΙΡΔ’ της Παΐρης. Επίσης, οι Alpha Bank και Betanet πραγματοποιούν γ.σ., ενώ η τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει τα αποτελέσματα εννεαμήνου.

Η ατζέντα της Πέμπτης
Σήμερα, Πέμπτη

Γενικές συνελεύσεις

ALPHA BANK Α.Ε.: Β’ Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, στις 09:30, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 46, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση των σχεδίων της συμβάσεως και της πράξεως συγχωνεύσεως των ανωνύμων εταιριών Alpha Tράπεζα A.E. και Αλφα Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, δι’ απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη, έγκριση του Ισολογισμού Μετασχηματισμού της Alpha Tράπεζα A.E., μετά των οικείων πιστοποιητικών των Ορκωτών Ελεγκτών, της κατ’ άρθρο 69 παραγρ. 4 κ.ν. 2190/1920 Εκθέσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και παροχή εξουσιοδοτήσεως για την υπογραφή τής συμβολαιογραφικής πράξεως και τη διενέργεια κάθε άλλης πράξεως ή δηλώσεως που απαιτείται για το σκοπό αυτό.

2. Έγκριση, κατ’άρθρο 23α του κ.ν. 2190/1920, των σχεδίων της συμβάσεως και της πράξεως συγχωνεύσεως των εταιριών Alpha Τράπεζα Α.Ε. και Αλφα Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, δι’ απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη.

3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Τράπεζα Α.Ε. κατά το ποσό του εισφερομένου μετοχικού κεφαλαίου της Αλφα Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, λόγω συγχωνεύσεως δι’ απορροφήσεως. Μείωση, συνεπεία αποσβέσεως λόγω συγχύσεως, του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Τράπεζα Α.Ε., κατά το ποσό της συνολικής ονομαστικής αξίας των μετοχών που η απορροφώσα κατέχει στην απορροφώμενη, η απορροφώμενη κατέχει στην απορροφώσα και η απορροφώμενη κατέχει εις εαυτήν. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Τράπεζα Α.Ε., κατόπιν κεφαλαιοποιήσεως αποθεματικών, για στρογγυλοποίηση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής της Alpha Τράπεζα Α.Ε. σε Ευρώ 4,87. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού και χορήγηση ανεκκλήτου εντολής προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την τακτοποίηση τυχόν κλασματικών δικαιωμάτων.

4. Έγκριση των μέχρι σήμερα πράξεων, ενεργειών και δηλώσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Τράπεζα Α.Ε., των προστιθέντων και των πληρεξουσίων της για τους σκοπούς τής ως άνω συγχωνεύσεως.

ΒΕΤΑΝΕΤ Α.Β.Ε.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 16:00, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας, οδός Αυγής 53 και Ποταμού, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Εκδοση από την Εταιρεία κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους Ευρώ 12.000.000 Euro με ιδιωτική τοποθέτηση και παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων έκδοσης και διάθεσης του κοινού Ομολογιακού Δανείου.

2. Τροποποίηση των άρθρων 11 παρ.1, 18 παρ. 3 και 21 παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρείας, προς εναρμόνιση αυτού με τις διατάξεις του κ.ν.2190/1920, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τον ν. 3156/2003.

3. Λοιπά θέματα, ανακοινώσεις.

Διάφορα

Η Samsung πραγματοποιεί εκδήλωση για την προώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 στις 11:00, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Εταιρικές πράξεις

* Αναστέλλεται προσωρινά η διαπραγμάτευση των 44.000.000 (KO) μετοχών της εταιρίας ”ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ” προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγχώνευση με απορρόφηση των εταιριών: ”ΑΛΦΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ”, ”ΣΚΟΡΔΑΛΟΣ ΑΕ”, ”ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΤΕ” και της αναδοχής των κλάδων τεχνικών έργων των εισηγμένων εταιριών ”ΔΙΕΚΑΤ ΑΤΕ” και ”ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕ”. Ο συνολικός αριθμός μετοχών που προκύπτει από την εν λόγω συγχώνευση ανέρχεται σε 146.820.384 (ΚΟ) μετοχές και θα είναι εκ νέου διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ στις 5/11/2003.

* Παύει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων ’ΠΑΙΡΔ’ της εταιρίας ’Ε. ΠΑΪΡΗΣ ΑΒΕΕ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ’ στο ΧΑ, τα οποία προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Η λήξη της άσκησης του δικαιώματος προτίμησης έχει οριστεί στις 04/11/2003.

Ημερίδες

Το Γραφείο 2004 του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) πραγματοποιεί ημερίδα, με θέμα: ”2004 Προμήθειες & Υπηρεσίες”, στις 18:00, στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7).

Καταβολή μερισμάτων

VODAFONE -ΠΑΝΑΦΟΝ: 0,11 ευρώ.

Οικονομικά αποτελέσματα

- Η τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει τα αποτελέσματα του εννεαμήνου.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών χονδρικής τελικών προϊόντων Σεπτεμβρίου.

Συνεντεύξεις τύπου

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Ρέππας, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, πραγματοποιεί συνέντευξη τύπο στις 14:00, στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40), στην αίθουσα ”Ευάγγελος Γιαννόπουλος”.

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Ανακοίνωση του δείκτη κόστους απασχόλησης (γ΄τρίμηνο).

- Ανακοίνωση ΑΕΠ (γ΄τρίμηνο).

- Αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v