Θετική ώθηση στις αγορές από macro ΗΠΑ

Θετικά υποδέχεται η Σοφοκλέους, αλλά κυρίως οι ευρωαγορές, τα εντυπωσιακά νέα από την εκτίναξη του αμερικανικού ΑΕΠ σε υψηλά 20ετίας, αλλά και τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας. Εντολές αγοράς σε μετοχές των ΔΕΗ, Εθνικής, Πειραιώς και ΟΠΑΠ δίνουν σημαντική ”στήριξη” στην αγορά, ενώ θετικά συμβάλουν οι ειδήσεις από Cosmote και Ηyatt.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θετικά υποδέχεται η Σοφοκλέους, αλλά κυρίως οι ευρωαγορές τα θετικά νέα από την εκτίναξη του αμερικανικού ΑΕΠ σε υψηλά 20ετίας, αλλά και τον περιορισμό των επιδομάτων ανεργίας.

Ειδικότερα, εντολές αγοράς, μέσω ισχυρών χρηματιστηριακών, δίνονται την τελευταία ώρα κυρίως σε μετοχές των Εθνικής, Πειραιώς, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Είναι χαρακτηριστικό πως εν αναμονή και των αποτελεσμάτων της Πειραιώς οι σχετικές εντολές δίνονται στα 7,9 ευρώ στα περίπου 18,4-18,45 για τη ΔΕΗ και γύρω στα 17,8-17,9 ευρώ για την Εθνική.

Το ενθαρρυντικό είναι πως στην περίπτωση της Εθνικής απορροφάται απρόσκοπτα η όποια προσφορά με την εμπορευσιμότητα της μετοχής να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, πέραν των 500.000 τεμαχίων (15:00).

Στα θετικά της συνεδρίασης, η απόφαση της Cosmote να αποσυρθεί από το διαγωνισμό καθώς τα χτυπήματα προσφορών είχαν ανεβάσει το κόστος κτήσης στα 10 δισ. δρχ. περίπου. Ούτε λίγο ούτε πολύ στο κόστος η απόκτηση ανάλογης άδειας στην ελληνική αγορά, όταν μάλιστα το ποσοστό διείσδυσης στην κυπριακή φτάνει στο 65%.

Μια άλλη κίνηση που αφορά στην απόφαση της Hyatt να προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή της δημόσιας προσφοράς για το 19% των μετοχών της Athens Resort Casino θεωρείται επίσης θετική, μετά μάλιστα τη χθεσινή μεγάλη υποχώρηση της μετοχής, της χειρότερης τα τελευταία δύο χρόνια. Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης ζητούμενο είναι το στενό εύρος διακύμανσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v