Aνοδος προ των πυλών;

Θα γίνει άραγε τώρα το ”προεκλογικό” παιγνίδι; Την Παρασκευή υπήρξαν ενδείξεις που στήριζαν ένα τέτοιο σενάριο. Ωστόσο, η κρίσιμη συνεδρίαση είναι η σημερινή...

Aνοδος προ των πυλών;
Θα γίνει άραγε τώρα το ”προεκλογικό” παιγνίδι; Την Παρασκευή υπήρξαν ενδείξεις που στήριζαν ένα τέτοιο σενάριο. Ωστόσο, η κρίσιμη συνεδρίαση είναι η σημερινή...

Την Παρασκευή είχαμε σημαντική αύξηση του όγκου των συναλλαγών. Και μία έντονα ανοδική κίνηση, ανεξάρτητα από το αν περιορίστηκε, τελικά, προς το τέλος της συνεδρίασης. Αν δεν υπήρξε κάποια σκοπιμότητα λόγω της 31ης Οκτωβρίου (τελευταία ημέρα του μήνα), τότε πιθανότατα βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα φάση της αγοράς.

Βοηθούσης της κατάστασης και από τις ξένες αγορές και με απαραίτητη προϋπόθεση τη σταθερή αύξηση του όγκου των συναλλαγών, η Σοφοκλέους μπορεί να σκαρφαλώσει σε υψηλότερα επίπεδα τιμών. Αυτό θα φανεί καθαρά σήμερα.

Εφόσον οι αγοραστές αυξηθούν και αψηφήσουν έτσι έμπρακτα το κλίμα δυσπιστίας των τελευταίων εβδομάδων, είναι πιθανό να κάνουν την ”έκπληξη” και να αναδείξουν τον Νοέμβριο ως έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα χρηματιστηριακά μήνα.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι κατά πόσο θα ακολουθήσουν οι ιδιώτες επενδυτές. Σ’ αυτό δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ότι η κατάσταση στην αγορά θα είναι αρκετά ευμετάβλητη, ακόμη και αν έχουμε στις επόμενες ημέρες μία έντονα ανοδική κούρσα.

Ουδείς μπορεί πάντως να αμφισβητήσει ότι σε περίπτωση ανόδου θα δοθεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στους πιστούς της Σοφοκλέους να ρευστοποιήσουν μετοχές τους και να έχουν έτσι στη διάθεσή τους ρευστότητα, για να εκμεταλλευτούν στους επόμενους μήνες τυχόν νέες ευκαιρίες.

Αρκεί να προλάβουν να ”πυροβολήσουν” αυτοί πρώτοι και όχι τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια, όπως συνέβη την αμέσως προηγούμενη φορά. Αν σήμερα δεν επιβεβαιωθεί η αλλαγή της τάσης και δεν αυξηθούν οι όγκοι των συναλλαγών, τότε, δυστυχώς, θα επανέλθουμε στα απαισιόδοξα σενάρια.

Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι και την Πέμπτη το σκηνικό μας προετοίμαζε για πτώση και όχι για άνοδο. Τα σπουδαία βρίσκονται μπροστά μας. Η αλήθεια είναι αποτυπωμένη κάθε ημέρα στο ταμπλό…

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v