Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank και Alpha ”κοιτά” η Σοφοκλέους

Προσβλέποντας στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Eurobank και Alpha, διαπιστώνεται η διάθεση από πλευράς ισχυρών παικτών να αυξηθεί η θέση τους στην αγορά. Θετικά τα μηνύματα και από μία ομάδα μετοχών που κυμαίνονται κοντά στα υψηλά 52 εβδομάδων ή ακόμα και έτους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η έξωθεν θετική αφορμή μπορεί να εκληφθεί ως μοχλός ανόδου και στη Σοφοκλέους. Τόσο οι προσυμφωνημένες πράξεις όσο και τα πακέτα που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης διαμορφώνουν, αν μη τι άλλο, βάση στήριξης για αρκετούς τίτλους.

Μετοχές όπως οι Τιτάνας, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΤΕΧ και Intracom Motor Oil μπορεί να αποτελέσουν ”μαγιά” στήριξης και ανόδου για τον FTSE-20.

Οι προσδοκίες όμως για τον συγκεκριμένο δείκτη προέρχονται κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο και ειδικότερα από τις Eurobank και Alpha, οι οποίες προς το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσουν αδιαμφισβήτητα θετικά αποτελέσματα.

Το ενδεχόμενο της έκπληξης, όπως και στην περίπτωση των Εθνική και Πειραιώς, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Πρακτικά κάτι τέτοιο διαμορφώνει δυναμική απεγκλωβισμού του τραπεζικού δείκτη από τις 3.760 προς τις 3.950 μονάδες.

Ας μην ξεχνάμε πως την προηγούμενη εβδομάδα ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,62%. Το θετικό από τεχνικής πλευράς είναι πως ολοκληρώνεται η συσσώρευση σε επίπεδα υψηλότερα των 2.100 μονάδων, με μια σειρά μετοχών να κυμαίνονται πολύ κοντά στα υψηλά έτους. Αυτό τεχνικά αποτελεί πρόκριμα για άνοδο προς τις 2.150 μονάδες, σε αρχική φάση.

Μετοχές εταιριών όπως οι ΚΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Επιχειρήσεις Αττικής, Folli Follie, αλλά και των Μυτιληναίος, Vetering, Κορασίδης, Ναυτεμπορική, Παρνασσός και αρκετών ακόμη έχουν ήδη διαμορφωμένη ανοδική τάση.

Ποντάρουμε στη σημερινή και στην αυριανή συνεδρίαση, κυρίως λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Eurobank και Alpha και της διάθεσης θεσμικών χαρτοφυλακίων να ενισχύσουν τη θέση τους σε τραπεζικούς τίτλους, ειδικότερα όμως στους δύο προαναφερθέντες.

Εάν μάλιστα οι συναλλαγές κυμανθούν σε επίπεδα υψηλότερα των 110 εκατ. ευρώ, τότε θα αναφερόμαστε σε μία καλή αρχή για την εβδομάδα.

Σημείωση: Αναμφίβολα προς τη σωστή κατεύθυνση είναι τα μέτρα που εξετάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το ξεκαθάρισμα ”της ήρας από το στάρι” στη Σοφοκλέους.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v