Σε τράπεζες - περιφέρεια το ενδιαφέρον

Υπερβάλουσα η προσφορά στη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία πάντως κινείται με σημαντικό περιθώριο ασφαλείας πάνω από τα 18 ευρώ. Ανοδική κίνηση για Εθνική και Πειραιώς, ενώ σε αντίθετη πορεία κινούνται οι τηλεπικοινωνίες. Κινητικότητα στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τη μετοχή της ΔΕΗ να υποχωρεί κατά 0,54% στα 18,4 ευρώ με αυξημένη μάλιστα προσφορά, η αγορά ”κρατά” την θέση της γύρω από τις 2.120 μονάδες.

Η μικρή πίεση στη μετοχή της ΔΕΗ εξισοροπείται κυρίως από την ενίσχυση της τιμής της μετοχής της Εθνικής που με συναλλαγές περισσότερες των 900.000 τεμαχίων ξεπερνά τα 18 ευρώ (τρέχουσα τιμή 18,6 ευρώ).

Την κίνηση της μετοχής ακολουθούν και οι περισσότερες θυγατρικές της με αιχμή την Εθνική Ασφαλιστική, που προσεγγίζει τα 5,8 ευρώ.

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι από τα 85 εκατ. ευρώ των συνολικών συναλλαγών μέχρι τις 11:45, περίπου 71 εκατ. ευρώ αφορούν στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στον τίτλο της ΔΕΗ.

Όπως είχαμε αναφέρει και προηγουμένως η πρόσκαιρη πίεση στη μετοχή της Επιχείρησης μπορεί να διαρκέσει στη χειρότερη περίπτωση μέχρι και τη Τρίτη.

Διαπιστώνεται όμως, όπως αναμένονταν άλλωστε, ότι για τη σταθεροποίηση της αγοράς έχουν επιστρατευθεί μια σειρά τίτλων του FT-20 όπως οι Εμπορική, Βιοχάλκο, Cosmote, Eurobank κ.α.

Η διαφαινόμενη προσπάθεια στήριξης της αγοράς έχει αναθαρίσει την τελευταία μισή ώρα, ορισμένα από τα εναπομείναντα επενδυτικά σχήματα, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που είτε συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία είτε βρίσκονται σε διαδικασία μόχλευσης.

Ξεπερνά για παράδειγμα τα 20 ευρώ η μετοχή των Folli Follie, προσεγγίζει το 1 ευρώ η μετοχή της Έμπεδος, στα 2,78 ευρώ κινείται ο Axon, ενώ η έταιρη θυγατρική της Εθνικής, η ΓΕΝΑΚ πλησιάζει τα 5,6 ευρώ.

Συγκριτικά αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζουν οι μετοχές των ΔΟΛ, ΕΛΒΕ, ΔΙΕΚΑΤ, Επιχειρήσεις Αττικής, Ευκλείδης, Hyatt, Ιntracom Κατασκευές, Intracom, Κέκροψ, Κρέτα Φάρμ, Κορασίδης, Logic Dis, Τεγόπουλος, Nαυτεμπορική, ΑΛΤΕΚ, Μπήτρο, ΜΕΑΓΑ, Μάρακ και ορισμένων ακόμη τίτλων.

Κινητικότητα, δηλαδή, υπάρχει τηρουμένων των αναλογιών που μπορεί να παραμείνει ενεργή για όσο αντέχει η Εθνική και η ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v