ΑΧΕ: Από τη ΔΕΗ η ”τάση” της αγοράς

Η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΔΕΗ που προέκυψαν από τη δημόσια εγγραφή εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών και θα καθορίσει την τάση, η οποία ωστόσο αναμένεται να κινηθεί σταθεροποιητικά. Το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να εστιαστεί στην Πειραιώς.

ΑΧΕ: Από τη ΔΕΗ η ”τάση” της αγοράς
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Στην έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΔΕΗ που προέρχονται από τη δημόσια προσφορά εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως τα ”καλά” αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Πειραιώς είναι πιθανόν να προσελκύσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities η αγορά παραμένει σε διάθεση συσσώρευσης με τον όγκο των συναλλαγών να κινείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, ενώ οι διεθνές αγορές φέρονται να υποστηρίζουν την εν λόγω τάση.

Η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΔΕΗ, συμπληρώνει η EFG Eurobank Securities θα καθορίσουν την γενικότερη τάση της αγοράς σήμερα, αν και όπως συμπληρώνει υπάρχει μικρή πιθανότητα να παρουσιαστεί μια σημαντική κίνηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Από την πλευρά της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως η αδυναμία του Χ.Α. να παρακολουθήσει έως τώρα τη θετική πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων προβληματίζει όσο ανακοινώνονται θετικά μακροοικονομικά δεδομένα στο εξωτερικό, και βελτιωμένα αποτελέσματα εννεαμήνου στο εσωτερικό, εφόσον ολοένα και εξαντλούνται τα ”πυρομαχικά” που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ παράλληλα αυξάνεται ο κίνδυνος οι θετικές εξελίξεις να έχουν προεξοφληθεί και να επακολουθήσει διόρθωση.

Τι έγινε χθες: Κατά 0,38% υψηλότερα έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον προς το τέλος της συνεδρίασης ενισχύθηκε, ενώ ο όγκος των συναλλαγών κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v