Θετικές διαθέσεις στη Σοφοκλέους

Η διακύμανση του Γενικού δείκτη στο εύρος των 2.120-2.130 μονάδων σε συνδυασμό με την ανθεκτικότητα της ΔΕΗ δημιουργεί, επιτέλους, αύξηση συναλλαγών και ενδιαφέροντος σε μια ευάριθμη ομάδα μετοχών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Υπό πίεση ο ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Παρά την προσφορά 5,5 εκατ. τεμαχίων η μετοχή της ΔΕΗ κρατά τα 18,4-18,46 ευρώ, περιορίζοντας σε μόλις 0,45% τις απώλειές της.

Αυτή η αντοχή της ΔΕΗ σε συνδυασμό με την κίνηση που παρατηρείται τα τελευταία 5 λεπτά σε συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Εμπορικής (+2,2%) συντηρούν το γενικό δείκτη στο εύρος των 2.120-2.130 μονάδων.

Και όλα αυτά παρά την αδυναμία που και σήμερα χαρακτηρίζει τη μετοχή του ΟΤΕ (-1,43%). Το ενθαρρυντικό είναι πως αυτή η μικρής έκτασης αντιστροφή της τάσης έχει συμβάλει στην αύξηση της εμπορευσιμότητας μια ευάριθμης ομάδας μετοχών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Ανοδική τάση στη Μαθιός, αυξημένες συναλλαγές στην ΕΛΒΕ, κοντά στα 2,5 ευρώ η Αθηνά, ξεπερνά τα 17 ευρώ η Αλουμίνιο της Ελλάδος, συναλλαγές 700.000 και πλέον μετοχών καταγράφονται στη μετοχή της ΑΛΤΕΚ, ενισχύεται η Γενική Αποθηκών, Εθνική Ασφαλιστική, αλλά και οι Κορασίδης, ΔΙΕΚΑΤ στα 3,5 ευρώ, Δομική Κρήτης προς τα 3 ευρώ, ΕΠΑΤΤ, Κέκροψ, Ευρωσύμβουλοι, Ερμής και πολλές ακόμη μετοχές.

Είναι χαρακτηριστικό πως με άνοδο του γενικού δείκτη κατά 0,45% η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών διαμορφώνονταν στο ικανοποιητικό 2 προς 1 με ενθαρρυντική ένδειξη την ενίσχυση των συναλλαγών μετά από πολύ καιρό και σε μετοχές της μεσαίας-χαμηλής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v