ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις με θετική ψυχολογία

Με σταθεροποιητικές τάσεις, σε θετικό όμως μοτίβο, εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Η κίνηση των σημαντικών ευρωπαϊκών αγορών αναμένεται πάντως να συμβάλει στην τάση, ενώ το ενδιαφέρον θα εστιαστεί σε τράπεζες και στην ΔΕΗ.

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις με θετική ψυχολογία
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Στα αποτελέσματα εννεαμήνου των τραπεζών κυρίως, που συνεχίζονται την τρέχουσα εβδομάδα (Alpha Bank και EFG Eurobank), εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα εστιαστεί το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Περιορισμένος παραμένει, σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, ο κίνδυνος σημαντικής πτώσης στην αγορά από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εγνατίας ΑΧΕ, που εκτιμά ότι δεν προβλέπει σημαντική διαφοροποίηση στην τάση του Χ.Α., ενώ συμπληρώνει πως οι τράπεζες και η ΔΕΗ αναμένεται να προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σε αυτό το πλαίσιο η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως η συσσώρευση των τιμών που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες θα διατηρηθεί, ενώ αναφέρει πως η συμπεριφορά των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων αναμένεται να συμβάλει στη διαμόρφωση της εγχώριας τάσης.

Ταυτόχρονα, και η EFG Eurobank Securities προβλέπει πως η εγχώρια αγορά θα συνεχίσει να κινείται με σταθεροποιητικές τάσεις, καθώς, όπως επισημαίνει στο report της, δεν υπάρχουν σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αγορά.

Ωστόσο, η EFG Eurobank Securities εκτιμά πως θα διατηρηθεί η θετική τάση, με τους επενδυτές ωστόσο να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές.

Από την πλευρά της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως οι μειωμένοι όγκοι συναλλαγών δείχνουν πως η Σοφοκλέους αναζητά το ερέθισμα εκείνο που θα της δώσει ώθηση (είτε ανοδικά, είτε καθοδικά), μιας και η ”εύθραυστη” αυτή ισορροπία έχει ήδη διατηρηθεί για ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ουσιαστική ολοκλήρωση της νέας μετοχοποίησης, με την απορρόφηση σε μεγάλο βαθμό της ΔΕΗ, αναμένεται, σύμφωνα με την εκτίμηση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, να βελτιώσει τη ρευστότητα στην εγχώρια αγορά και σε συνδυασμό με την πορεία των διεθνών αγορών προβλέπεται πως θα επηρεάσει θετικά τη σημερινή συνεδρίαση.

Όπως αναφέρει η Omega Bank στο εβδομαδιαίο της report, οι βραχυχρόνιες

διακυμάνσεις μεταξύ των 2.100 μονάδων και των 2.130 μονάδων θα προσφέρουν ευκαιρίες σύντομων κερδών στους επενδυτές με βραχυπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική.

Αντίθετα, αποφασιστική είσοδος πρέπει να γίνει μόνο με την ανοδική διάσπαση της πρώτης αντίστασης στο επίπεδο των 2.130 μονάδων, συνοδευόμενη από ισχυρό όγκο συναλλαγών, καθώς θα αντιστρέψει τη βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική ενώ θα ανοίξει τον δρόμο έως την επόμενη περιοχή αντίστασης στο επίπεδο των 2.160 μονάδων, προσθέτει η Omega Bank.

Από την άλλη πλευρά, σε περίπτωση αδυναμίας συγκράτησης των τιμών πάνω από το επίπεδο των 2.100 μονάδων, ο ∆είκτης θα κινηθεί και πάλι πλαγιο-καθοδικά έως την επόμενη περιοχή στήριξης, στο επίπεδο των 2.075 μονάδων της τεχνικής ανάλυσης, καταλήγει η Omega Bank.

Τι έγινε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου 2003: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,25% λόγω του αγοραστικού ενδιαφέροντος που παρουσιάστηκε σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου και λόγω της καλής συμπεριφοράς της ΔΕΗ, σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, η οποία συμπληρώνει πως η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε με απώλειες.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v