Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιλεκτικές κινήσεις στην... κόψη των 2.160

Αναιμική η αντίδραση προς τις 2.180 μονάδες, πλην όμως χρήσιμη η κάλυψη του χθεσινού ανοδικού κενού μεταξύ 2.163-2.170 μονάδων. Σε επιλεγμένες μετοχές το αγοραστικό ενδιαφέρον μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, ενώ η αναλογία πτωτικών προς ανοδικές διαμορφώνεται στο 3/1.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μπορεί στη σημερινή συνεδρίαση να σημειώθηκε μια ανεμικής μορφής αντίδραση προς τις 2.180 μονάδες, πλην όμως η τεχνική εικόνα της αγοράς κρίνεται ικανοποιητική.

Κατ΄ αρχήν γιατί καλύφτηκε το ”κενό” που είχε σχηματιστεί μετά τη χθεσινή ανοδική αντίδραση (στο εύρος των 2.163-2.170 μονάδων) και κατά δεύτερον για επιμέρους ζητήματα.

Οι συναλλαγές των περίπου 750 χιλ. τεμαχίων (14:55) στη μετοχή της ΔΕΗ επιβεβαιώνουν την εκτίμηση πως ολοκληρώνεται η προσφορά στο επίπεδο των 18,4-18,5 ευρώ.

Αυξημένη είναι και η εμπορευσιμότητα στη μετοχή της Eurobank με συναλλαγές των περίπου 0,5 εκατ. τεμαχίων με σκοπό την υπέρβαση των 15 ευρώ.

Η μετοχή της Alpha συντηρείται μεταξύ 19,9-19,98 ευρώ, της δε Εθνικής έχει υποχωρήσει στα 18,6 ευρώ.

Περιορισμένη για τα δεδομένα του ΟΤΕ η προσφορά με συναλλαγές 355 χιλ. μετοχών.

Η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών έχει διαμορφωθεί στο περίπου 1 προς 3, ανατρέποντας την αρχικά θετικότερη εικόνα που είχε διαμορφωθεί.

Είναι επίσης άξιο αναφοράς πως εξαιρούμενης της ΕΛΦΙΚΟ, Χατζηκρανιώτη και Μουριάδη, οι υπόλοιπες μετοχές των 10 πιο κερδοφόρων καταγράφουν απόδοση που δεν ξεπερνά το 3,8% στην περίπτωση της ΓΕΒΚΑ.

Είναι επίσης ενισχυτικό αυτής της εικόνας κατηγοριοποίησης της αγοράς πως 28 τίτλοι παρέμεναν μέχρι τις 15:00 χωρίς πράξη, ενώ περί τις 52 αμετάβλητες.

Θα λέγαμε σε γενικές γραμμές πως μέχρι το κλείσιμο το ενδιαφέρον θα παραμείνει επικεντρωμένο σε συγκεκριμένες μετοχές (Eurobank, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Μαΐλης, Αθηνά, Ελληνική Τεχνοδομική κα.) με το γενικό δείκτη να επιδιώκεται να κλείσει στο εύρος του χθεσινού κενού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v