Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Στην ”εκτίναξη” του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού, στις συστάσεις που απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λ. Παπαδήμος, στο short list της Γενικής Τράπεζας που ανακοινώνεται σήμερα, αλλά και στη χθεσινή κίνηση των αγορών αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Στην ”εκτίναξη” του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού, στις συστάσεις που απηύθυνε ο Έλληνας αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λ. Παπαδήμος, στο short list της Γενικής Τράπεζας που ανακοινώνεται σήμερα, αλλά και στη χθεσινή κίνηση των αγορών αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Έλλειμμα: Η εκτίναξη του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού στα 6,5 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου, από 1,7 δισ. ευρώ πέρυσι, φέρνει την Ελλάδα στην κόκκινη ζώνη της Ε.Ε. μαζί με τη Γαλλία, τη Γερμανία, και την Πορτογαλία, όπου τα δημοσιονομικά ελλείμματα κινούνται πάνω από το 3% του ΑΕΠ, τονίζει το Βήμα.

Αυξημένο κατά 74,2% είναι το έλλειμμα σύμφωνα με το Κέρδος, ενώ η Ναυτεμπορική σημειώνει πως οι στόχοι του ελλείμματος αναθεωρούνται και πάλι.

Παπαδήμος: Συστάσεις για επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στις αγορές εργασίας – αγαθών και περιορισμό των δαπανών απηύθυνε ο Ελληνας αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με την Ημερησία.

Η Εξπρές κάνει λόγο για δραματικές επισημάνσεις του αντιπροέδρου της ΕΚΤ, ενώ το Κέρδος τονίζει πως ο κ. Παπαδήμος ζητά διαρθρωτικές αλλαγές.

Κυβέρνηση: Νέα κόντρα υπουργών ανέκυψε στο κυβερνητικό στρατόπεδο με αφορμή το ασφαλιστικό και τα επιδόματα υπαλλήλων, όπως αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Τράπεζα της Ελλάδος: Την ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της Τράπεζας της Ελλάδος, προκειμένου να παρακολουθεί την τήρηση των πιστωτικών κανόνων στις συναλλαγές των τραπεζών με τους δανειολήπτες, καθώς και τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής για την εποπτεία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Το καλό κλίμα διεθνώς εξασφαλίζει την απουσία ισχυρής προσφοράς και επομένως τη δυνατότητα ανόδου, αναφέρει η Εξπρές, ενώ το Κέρδος σημειώνει πως εμφανίστηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον στη Σοφοκλέους.

Αγορές: ”Έσπασαν” το ρεκόρ έτους οι αγορές της Ευρώπης, όπως τονίζει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη από τη μεταποίηση. Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, οι χρηματιστηριακοί δείκτες εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα του 2003 και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Τουρισμός: Ο δρόμος για τη σύγκλιση –και την περιφερειακή ανάπτυξη– θα γίνει ακόμη πιο δύσκολος μετά το 2006, οπότε αναμένεται αφενός μείωση των κοινοτικών κονδυλίων προς τη χώρα μας και αφετέρου προώθηση ευρωπαϊκών πόρων προς ενίσχυση των υπό ένταξη χωρών, τονίζει το Βήμα.

Ασφαλιστικές εταιρίες: Εκτός περιθωρίων φερεγγυότητας βρίσκονται 12 ασφαλιστικές εταιρίες, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Eurobank: Κατά 24% αυξημένα θα παρουσιαστούν τα κέρδη της Eurobank στο εννεάμηνο του 2003, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Γενική: Ανακοινώνονται σήμερα οι μνηστήρες της Γενικής Τράπεζας, όπως αναφέρει το Βήμα, ενώ η Καθημερινή αναφέρει πως στο short list τα φαβορί είναι ”τρία συν ένα”. Η εφημερίδα Χρηματιστήριο αναφέρει πως αναμένεται μεγάλη αύξηση κερδών στο εννεάμηνο.

ΕΛΠΕ: Εκτιμήσεις για αύξηση της κερδοφορίας των ΕΛΠΕ στο 9μηνο παραθέτει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως την ερχόμενη εβδομάδα η εταιρία θα ανακοινώσει τα επίσημα στοιχεία, ενώ παράλληλα αναφέρεται και σε έρευνες που διεξάγουν τα ΕΛΠΕ για πετρέλαιο στην Αυλώνα Αλβανίας.

Νίκας: Κατά 64% αυξήθηκαν στο εννεάμηνο τα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου Νίκας, αναφέρει η Εξπρές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v