Διατήρηση του θετικού κλίματος ”βλέπουν” οι ΑΧΕ

Θετικά εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα συνεχίσει να κινείται η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, σημειώνοντας πως ο κίνδυνος υποχώρησης παραμένει περιορισμένος. Ως εκ τούτου, η αισιόδοξη ψυχολογία αναμένεται να συντηρηθεί, υποβοηθούμενη από την ανοδική συμπεριφορά των διεθνών αγορών.

Διατήρηση του θετικού κλίματος ”βλέπουν” οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Διατήρηση του θετικού momentum, καθώς και της ψυχολογίας προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ, όπως αναφέρει στο πρωινό της report.

Η Marfin Hellenic εκτιμά πως ο κίνδυνος υποχώρησης της εγχώριας αγοράς παραμένει περιορισμένος, καθώς –όπως επισημαίνει- ο κύριος παράγοντας που καθορίζει την επενδυτική συμπεριφορά αυτή τη στιγμή είναι η πορεία των διεθνών αγορών.

Ανοδική πορεία αναμένει η EFG Eurobank Securities πως θα ακολουθήσει ο Γενικός Δείκτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ επισημαίνει πως είναι εμφανής η θετική διάθεση, με τη Σοφοκλέους να περιορίζει την πρόσφατη ”υποαπόδοση”.

Από την πλευρά της, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η θετική διάθεση των επενδυτών αναμένεται να διατηρηθεί και σήμερα, αν και επισημαίνει πως δεν αποκλείει μια ελαφριά διάθεση αποκόμισης κερδών, σε περαιτέρω ενίσχυση.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως οι τελευταίες μακροοικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο αποπνέουν αισιοδοξία για την πορεία των χρηματιστηρίων, τα οποία κατά συνέπεια αναμένεται να διατηρήσουν τη θετική κίνηση μεσοπρόθεσμα, ενώ συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους θα κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με τη Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, η διατήρηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος αναμένεται να διατηρηθεί και σήμερα σε συνδυασμό με το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Η Beta Χρηματιστηριακή αναφέρει στο πρωινό της report πως παρά το γεγονός ότι ενδέχεται να παρατηρηθεί αποκόμιση κερδών, οι θετικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων συντηρούν το θετικό momentum, ενώ επισημαίνει πως ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας είναι η ενίσχυση του όγκου των συναλλαγών.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες με κέρδη 1,99% (ενδοσυνεδριακό υψηλό), με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να παρουσιάζουν σημαντική άνοδο, αναφέρει η Marfin Hellenic, με τους θεσμικούς επενδυτές να παίρνουν τα ηνία, όπως συμπληρώνει η Εθνική ΑΧΕ.

Η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ από την πλευρά της αναφέρει πως η εκδήλωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ρευστότητας στην εγχώρια αγορά, συνέβαλε σημαντικά στο να κινηθεί το Χ.Α. σε υψηλότερα επίπεδα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v