Εκαστος στο είδος του!

Σε αντίθεση με την ανοιξιάτικη version της χρηματιστηριακής ανόδου, αυτή τη φορά η συνταγή δεν περιλαμβάνει ”μονοκούκι” στα κρατικά χαρτιά. Έκαστος ασχολείται με αυτό που γνωρίζει καλύτερα.

Εκαστος στο είδος του!
Σε αντίθεση με την ανοιξιάτικη version της χρηματιστηριακής ανόδου, αυτή τη φορά η συνταγή δεν περιλαμβάνει ”μονοκούκι” στα κρατικά χαρτιά. Έκαστος ασχολείται με αυτό που γνωρίζει καλύτερα. Οι μεγάλοι με τους μεγάλους και οι μικροί με τους μικρούς!

Το ενδιαφέρον ήταν χθες διάσπαρτο στο ταμπλό. Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι μία και μόνο κατηγορία μετοχών μονοπώλησε την προσοχή μας. Σε αντίθεση με την άνοδο του περασμένου Μαρτίου, όταν οι τράπεζες και τα κρατικά χαρτιά είχαν το γενικό πρόσταγμα.

Οι μικροεπενδυτές δεν ακολουθούν τις επιλογές των θεσμικών. Κι αυτό διότι νιώθουν προδομένοι από τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διόρθωση του περασμένου Αυγούστου – Σεπτεμβρίου.

Με άλλα λόγια, η αγορά έχει χωριστεί σε δύο μεγάλα στρατόπεδα. Στους μεγάλους και στους μικρούς. Κι ο καθένας ασχολείται αυστηρά και μόνο με εκείνο που έχει χαρακτηρίσει ως ζωτικό του χώρο.

Εφόσον, λοιπόν, η ανοδική τάση διατηρηθεί και ταυτόχρονα επιβεβαιωθεί από τον όγκο των συναλλαγών, θα πρέπει να δούμε κάποιες κινήσεις σ’ όλο το εύρος του ταμπλό. Περιμένουμε, λοιπόν, εκπλήξεις στη μικρή και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Δίχως να ξεχνούμε ότι ειδικά αυτή η χρηματιστηριακή περιοχή κρύβει και τους μεγαλύτερους κινδύνους. Πόσο μάλλον όταν οι επενδυτές και κυρίως οι ιδιώτες βρίσκονται με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Πάντοτε υπάρχει μία σημαντική αίρεση. Κι αυτή έχει να κάνει με την πορεία των ξένων αγορών. Δεν θα αιφνιδιαζόμασταν αν η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των δύο τελευταίων συνεδριάσεων εξαφανιζόταν και πάλι, στην περίπτωση εκείνη που οι ξένες αγορές ανέβαλλαν για κάποιον λόγο την θετική τους πορεία.

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v