Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Παρασκευής

Οι εταιρίες Alpha Bank και ΟΠΑΠ ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου, ενώ οι τράπεζα Πειραιώς, ΕΤΒΑ Bank και Ντεσπέκ Συμμετοχών πραγματοποιούν γ.σ. Σε καθεστώς τρίωρης διπαραγμάτευσης μεταφέρονται οι μετοχές του Κέκροπα.

Η ατζέντα της Παρασκευής
Σήμερα, Παρασκευή

Γενικές συνελεύσεις

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.: Β’ Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 14:00, στην αίθουσα Grand Ballroom του ξενοδοχείου ”Μεγάλη Βρετανία” (Βασ. Γεωργίου Α’ αρ. 1, Αθήνα), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση συγχώνευσης της Τράπεζας με απορρόφηση της ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως ΑΕ και ειδικότερα: (i) Έγκριση του από 31.12.2002 ισολογισμού μετασχηματισμού της απορροφώμενης Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Αναπτύξεως ΑΕ. (ii) Έγκριση της από 23.6.2003 έκθεσης ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή κ.Μιχάλη Χατζηπαύλου της ελεγκτικής εταιρίας ”Deloitte & Touche Χατζηπαύλου, Σοφιανός και Καμπάνης ΑΕ. (iii) Έγκριση του από 20.6.2003 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης της Τράπεζας με την Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως ΑΕ με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, καθώς και έγκριση της αναφερόμενης σε αυτό σχέσης ανταλλαγής. (iv) Έγκριση της κατ’ άρθρο 69 παρ.4 του ν.2190/20 Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου επί του από 20.6.2003 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης.

2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας (i) κατά ποσό Ευρώ 270.372.801 με έκδοση νέων μετοχών λόγω εισφερομένου μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΒΑ ΑΕ, μετ’ αφαίρεση της συμμετοχής της Τράπεζας σε αυτήν και (ii) κατά ποσό Eυρώ 1.299.770,63 με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού και αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 3,28 Ευρώ σε 4,15 Ευρώ προς το σκοπό στρογγυλοποίησης και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού, ούτως ώστε το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας να ανέρχεται μετά τη συγχώνευση στο συνολικό ποσό των 819.949.119,15 Ευρώ, διαιρούμενο σε 197.578.101 ονομαστικές με ψήφο μετοχές ονομαστικής αξίας 4,15 Ευρώ καθεμία.

3. Χορήγηση ανέκκλητης εντολής προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την τακτοποίηση των κλασματικών δικαιωμάτων που ενδεχομένως προκύψουν από την αύξηση κεφαλαίου.

4. Ορισμός εκπροσώπων για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης συγχώνευσης της Τράπεζας με απορρόφηση της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Αναπτύξεως ΑΕ.

5. Έγκριση των πράξεων του Διοικητικού Συμβουλίου και παροχή εξουσιοδότησης για ρύθμιση των θεμάτων της συγχώνευσης.

6. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος ψήφου της Τράπεζας ως μετόχου της ΕΤΒΑ ΑΕ κατά τη Γενική Συνέλευση της ΕΤΒΑ ΑΕ, η οποία θα συγκληθεί προκειμένου να εγκρίνει τη συγχώνευση της τελευταίας με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ.

7. Τροποποίηση των άρθρων 21, 31, 33 και συναφών διατάξεων του καταστατικού με σκοπό την προσαρμογή του στον Ν.3156/2003 για τα εταιρικά ομόλογα.

8. Καθορισμός του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε 17 μέλη, εντός των ορίων που προβλέπει το άρθρο 12 του Καταστατικού, και εκλογή των νέων συμβούλων.

9. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.

ΕΤΒΑ ΒΑΝΚ Α.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, στις 17:00, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση συγχώνευσης της Τράπεζας με απορρόφησή της από την ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. και ειδικότερα: (i) Εγκριση του από 31.12.2002 ισολογισμού μετασχηματισμού της απορροφώσας ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ. (ii) Εγκριση του από 20.6.2003 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης της Τράπεζας ΕΤΒΑ Α.Ε. με την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. με απορρόφηση της πρώτης από την δεύτερη, καθώς και έγκριση της αναφερόμενης σε αυτό σχέσης ανταλλαγής. (iii) Εγκριση της από 23.6.2003 έκθεσης ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή κ. Γιάγκου Χαραλάμπους της ελεγκτικής εταιρείας KPMG Κυριάκου Ορκωτοί Ελεγκτές ΑΕ. (iv) Εγκριση της κατ άρθρο 69 παρ. Ι του ν. 2190/20 Εκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου επί του από 20.6.2003 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης.

2. Ορισμός εκπροσώπων για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης συγχώνευσης της Τράπεζας με απορρόφηση από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ.

3. Έγκριση των πράξεων του Διοικητικού Συμβουλίου και παροχή εξουσιοδότησης για ρύθμιση των θεμάτων της συγχώνευσης.

4. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.

ΝΤΕΣΠΕΚ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 18:00, στα γραφεία της Εταιρίας, στην Καλλιθέα Αττικής, οδός Αρχιμήδους 8 (όπισθεν Ηλεκτρικού Σταθμού Καλλιθέας), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έκδοση υπό της Εταιρείας Ομολογιακού Δανείου Ανταλλάξιμου με Μετοχές θυγατρικής μας Εταιρείας.

2. Συνταχθέντος υπό του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας , έγκριση του Προγράμματος εκδόσεως του Ομολογιακού Δανείου.

3. Διάφορες Ανακοινώσεις.

4. Ο,τιδήποτε ήθελε κατά νόμον προταθεί.

Εταιρικές Πράξεις

* Από σήμερα, σύμφωνα με την από 6/11/2003 απόφαση του ΔΣ του ΧΑ, η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας ” ΚΕΚΡΟΨ ΑΕ, μεταφέρεται στην ”Αγορά Δ” (3ωρη διαπραγμάτευση).

* Από σήμερα, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 7.600.000 νέες (ΚO) μετοχές της εταιρίας ”DOMUS ΑΕΕΧ” που προέκυψαν από το πρόσφατο split των μετοχών της εταιρίας. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας στο ΧΑ ανέρχεται σε 11.400.000 (ΚΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,98 ευρώ.

Οικονομικά αποτελέσματα

- Η Alpha Bank ανακοινώνει στις 08:30 τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2003.

- Ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει τα αποτελέσματα εννεαμήνου του 2003.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του εθνικού και εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή Οκτωβρίου.

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία Σεπτεμβρίου.

Παρουσιάσεις

Η Cosmote πραγματοποιεί παρουσίαση στις 11:30, στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών (αίθουσα ”Τερψιχόρη”).

Συνέδρια

Πραγματοποιείται στην Αίγλη Ζαππείου το Ελληνο-Βουλγαρικό Οικονομικό και Επιχειρηματικό Φόρουμ 2003.

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Μισθοδοτικές καταστάσεις Οκτωβρίου (εξαιρουμένου του αγροτικού τομέα).

- Ποσοστό ανεργίας Οκτωβρίου.

- Αποθέματα χονδρικού εμπορίου Σεπτεμβρίου.

- Στοιχεία καταναλωτικής πίστης Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v