Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ισχύ το ανοδικό σενάριο στη Σοφοκλέους

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων της Eurobank και της Alpha κινούνται οι θεσμικοί, αν και ορισμένοι εξ αυτών έχουν ήδη ενεργοποιήσει εντολές αγοράς σε επιλεγμένες μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε ισχύ παραμένει το ανοδικό σενάριο, καθώς οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα της Eurobank σήμερα και της Alpha αύριο καλλιεργούν -και δικαιολογημένα- προσδοκίες για κάτι καλύτερο. Άλλωστε η αναδιανομή θέσεων και η αναδιάταξη δυνάμεων από πλευράς θεσμικών μάς μεταφέρεται πως βαίνουν προς την ολοκλήρωσή τους.

Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να περιμένουμε σήμερα ισχυρότερες εντολές αγοράς σε μετοχές των Eurobank και Alpha, μικρή περαιτέρω διόρθωση της ΔΕΗ, από όπου αντλούν ρευστότητα οι θεσμικοί, και επανενεργοποίηση των αγοραστών στις μετοχές των Εθνικής, Εμπορικής και Πειραιώς.

Αυτό πρακτικά συνηγορεί σε άνοδο του τραπεζικού δείκτη προς τις 3.855-3.860 μονάδες, του δε FT ASE 20 προς τις 1.110 μονάδες.

Το σημαντικότερο είναι πως από τις αρχές Οκτωβρίου οι μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης παραμένουν σε υπεραπόδοση συγκριτικά με τίτλους χαμηλότερης χρηματιστηριακής αξίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε ποσοστό διόρθωσης 10% από την υψηλή τιμή έτους έχει οδηγηθεί το περίπου 45% των μετοχών του 20άρη, το 25% του MidCap 40 και το μόλις 16,25% του Small Cap 80. Αποδεικνύεται λοιπόν πως παρά τη σταθεροποίηση-συσσώρευση της αγοράς στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εδώ και περίπου έναν μήνα, τα ηνία από πλευράς εμπορευσιμότητας και αποδόσεων εξακολουθούν να κρατούν τα blue chips.

Αυτά θα δώσουν και την επερχόμενη ανοδική κίνηση που βρίσκεται προ των πυλών της αγοράς. Μετοχές-σηματωροί για σήμερα η ΜΕΤΚΑ, που αθόρυβα κινείται σε όλο και υψηλότερα επίπεδα τιμών, η Βιοχάλκο, που παρουσιάζει αύξηση συναλλαγών, ο Γερμανός, με νέα υψηλή τιμή έτους στα 18,9 ευρώ, η Frigoglass, με την εντυπωσιακή αύξηση των ενοποιημένων προ φόρων κερδών, και οι Κρέτα Φαρμ, Hightech. ΔΟΛ, EΛΠΕ, ΕΛΤΕΧ και βεβαίως ειδικά για σήμερα οι Eurobank και Alpha.

Σημ.: Αν και αντιφρονών βάζελος ο γράφων, οφείλει να συγχαρεί τους γαύρους συναδέλφους για τη χθεσινή ταπείνωση των Τούρκων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v