Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης

Οι ”ειδικοί λογαριασμοί” μέσω των οποίων διακινήθηκαν περισσότερα από 5,5 δισ. ευρώ, οι προσφυγές των καταναλωτών στο γραφείο του Τραπεζικού Μεσολαβητή ύστερα από την απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης, αλλά και οι αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ απασχολούν μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης
Οι ”ειδικοί λογαριασμοί” μέσω των οποίων διακινήθηκαν περισσότερα από 5,5 δισ. ευρώ, οι προσφυγές των καταναλωτών στο γραφείο του Τραπεζικού Μεσολαβητή ύστερα από την απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης, αλλά και οι αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ απασχολούν μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

”Ειδικοί Λογαριασμοί”: Δαπάνες άνω των 5,5 δισ. ευρώ που κινούνται στην ”γκρίζα ζώνη της δημοσιονομικής διαχείρισης” του κράτους πραγματοποιήθηκαν μόνο το 2002, μέσω 89 ”ειδικών λογαριασμών”, όπως αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Η Καθημερινή αναφέρει σχετικά πως από τα στοιχεία που αποκάλυψε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, κ. Ν. Κωνσταντόπουλος, προκύπτει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός ειδικών λογαριασμών συγκεντρώνεται σε δύο υπουργεία και συγκεκριμένα στα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών.

Προϋπολογισμός: Περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ προσδοκά να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών έως το τέλος του έτους από τη ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών, όπως αναφέρει το Βήμα.

Η Ναυτεμπορική σημειώνει πως υπάρχει απόκλιση, αλλά οριακή, από τον στόχο (5,1%) του προϋπολογισμού στο δεκάμηνο, ενώ συμπληρώνει πως ο ρυθμός αύξησης των φορολογικών εσόδων ανέρχεται στο 5,05% σε σχέση με πέρυσι.

Τράπεζες: Οι παράνομες χρεώσεις στα στεγαστικά δάνεια, οι απορίες που γεννάει η απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης, η έξαρση του φαινομένου της απάτης μέσω των ΑΤΜς, αλλά και τα προβλήματα που προκλήθηκαν μετά την πτώχευση του Beauty & Diet ήταν οι βασικές αιτίες που οδήγησαν στην εκτίναξη του αριθμού των προσφυγών στο γραφείο του Τραπεζικού Μεσολαβητή από τους καταναλωτές το τρίτο τρίμηνο του έτους, τονίζει η Καθημερινή.

Σύμφωνα με το Βήμα, έξαρση παρουσιάζουν τα παράπονα για πιστωτικές κάρτες και δάνεια, αλλά και τα αιτήματα για μεσολάβηση στη ρύθμιση των χρεών σε καθυστέρηση που δέχθηκε το 9μηνο του 2003 το γραφείο του Τραπεζικού Μεσολαβητή.

Σοφοκλέους: Σειρά νέων αυστηρών διατάξεων για εισαγωγή και διαπραγμάτευση προτείνει ο νέος κανονισμός του Χ.Α. που θα συζητηθεί στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο, αναφέρει η Εξπρές.

Κυβέρνηση: Στην αγωνία των νοικοκυριών για την ανεργία απέδωσε ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης τη δυσάρεστη εικόνα που εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις για το κυβερνών κόμμα, όπως αναφέρει το Βήμα.

Ενεργός Πληθυσμός: Το Παρατηρητήριο Απασχόλησης εκπέμπει σήμα κινδύνου για τη γήρανση του εργατικού δυναμικού, ενώ το υπουργείο Εργασίας χαρακτηρίζει μονόδρομο για τα Ταμεία την παράταση του εργασιακού βίου, τονίζει η Ημερησία.

Η Ναυτεμπορική από την πλευρά της τονίζει πως υπάρχει μείωση του αριθμού των ανέργων, ενώ από την άλλη υπάρχει μείωση του ενεργού πληθυσμού για το 2002, σύμφωνα με την Επετηρίδα Εργασίας.

Σύμφωνα με την Εξπρές η ανεργία ανθεί στη μεταποίηση και στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

ΔΕΚΟ: Για αυξήσεις 2% στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ το 2004 κάνει λόγο το Βήμα, ενώ το Κέρδος σημειώνει πως σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη οι αυξήσεις των ΔΕΚΟ το 2004 θα είναι κάτω του πληθωρισμού.

Εμπορικός Πόλεμος: Τελεσίγραφο εμπορικού πολέμου έστειλε χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουάσιγκτον, ανακοινώνοντας ότι από τον Μάρτιο του 2004 θα προχωρήσει στην επιβολή αντισταθμιστικών δασμών σε αμερικανικά προϊόντα συνολικής αξίας 4 δισ. δολαρίων, όπως τονίζει το Κέρδος.

ΟΤΕ: Η Citigroup προτρέπει τον ΟΤΕ να αγοράσει το 9% της Cosmote από την Telenor, όπως αναφέρει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως ο Οργανισμός ανανεώνει το δικαίωμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Εκκρεμείς παραμένουν οι όροι της ιδιωτικοποίησης της Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σύμφωνα με την Καθημερινή. Σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο το Δημόσιο απορροφά 400 εκατ. ευρώ από το Ταμιευτήριο.

Γενική Τράπεζα: Στα 11,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη προ φόρων της Γενικής Τράπεζας στο εννεάμηνο, έναντι ζημιών 9,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, όπως αναφέρουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Frigoglass: Αύξηση κερδών κατά 64% ανακοίνωσε η Frigoglass στο εννεάμηνο, όπως αναφέρει το Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v