Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο οικονομικός τύπος της Δευτέρας

Οι εν εξελίξει διαδικασίες για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι αλλαγές στον υπολογισμό αποσβέσεων των επιχειρήσεων, αλλά και η μελλοντική πορεία της Σοφοκλέους απασχολούν, μεταξύ άλλων, τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Ο οικονομικός τύπος της Δευτέρας
Με τις διαδικασίες για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με τις αλλαγές στον υπολογισμό των αποσβέσεων των επιχειρήσεων, αλλά και με θέματα όπως το ασφαλιστικό και η πορεία της Σοφοκλέους ασχολείται ο οικονομικός Τύπος τη Δευτέρα.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: ”Το ΥΠΕΘΟ επείγεται να απορροφήσει 450 εκατ. ευρώ από το Τ.Τ.” είναι ο τίτλος του βασικού θέματος του Χρηματιστηρίου, με τον υπέρτιτλο να αναφέρει πως οριστικοποιείται η διαδικασία πώλησης.

Αποσβέσεις επιχειρήσεων: Με το τι αλλάζει στις αποσβέσεις παγίων περιουσιακών στοιχείων σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις ασχολείται στο κύριο θέμα της η Ναυτεμπορική. ”Φορολογική ανάσα για τις εταιρίες το νέο σύστημα αποσβέσεων” αναφέρει στην πρώτη της σελίδα η ”Ημερησία”.

Προϋπολογισμός: ”Πάνω από 300 εκατ. ευρώ επιβαρύνσεις για τον πληθωρισμό - στα μαχαίρια κυβέρνηση και συνδικαλιστές για το οικογενειακό επίδομα”, γράφει το ”Χρηματιστήριο”.

Μετοχές: ”Υποχρεωτική η ονομαστικοποίηση όλων των μετοχών” γράφει το ”Χρηματιστήριο”, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί ”μονόδρομο”.

Ασφαλιστικό: ”Λένε όχι σε νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό” είναι ο τίτλος του ενθέτου οικονομίας των ”Νέων”, ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται πως ”δεν θα ικανοποιηθούν άλλα αιτήματα”.

Διαφθορά: για ”δρακόντειο νόμο κατά της διαφθοράς” κάνει λόγο ο βασικός τίτλος στο πρωτοσέλιδο της ”Ημερησίας”, με τον υπέρτιτλο να αναφέρει ότι θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος όλων των δαπανών.

Σοφοκλέους: ”Ποιοι θα μείνουν εγκλωβισμένοι ακόμα και αν ξαναπιάσει τις 2.300”, αναφέρει η οικονομική ”Ελευθεροτυπία” στο βασικό της θέμα, ενώ μέσω του υπέρτιτλου προσθέτει ότι το χρηματιστήριο πλησιάζει τα υψηλά του Αυγούστου. Για ”ευοίωνα μηνύματα από την αύξηση ρευστότητας” κάνει λόγο στην πρώτη της σελίδα η ”Ναυτεμπορική”.

Γενική: Για τον οικονομικό έλεγχο που ξεκινά στη Γενική Τράπεζα μας πληροφορεί το ”Χρηματιστήριο”, εστιάζοντας σε ”παράγοντες-λειδιά” που θα κρίνουν τον τελικό πλειοδότη.

Κανάκης: Βελτίωση μεγεθών στο εννεάμηνο για Κανάκη, γράφει και πάλι το ”Χρηματιστήριο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v