Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς το ύψωμα των 2.200 μονάδων

Θετικό από κάθε άποψη το κλίμα στην αγορά, καθώς έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις προκειμένου η Σοφοκλέους να ακολουθήσει τις ξένες αγορές στην καταγραφή νέων υψηλών τιμών. Εμφανής η διάθεση της ανόδου και σε μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το γεγονός πως ο Γενικός Δείκτης ακολουθεί μέχρι στιγμής αναμενόμενη πορεία αποτελεί θετικό στοιχείο για τη συνέχεια.

Αυτό γιατί η υπέρβαση των 2.185 μονάδων πραγματοποιήθηκε με συναλλαγές περίπου 14,5 εκατ. ευρώ, η μικρή στη συνέχεια διόρθωση προς τις 2.188 μονάδες με χαμηλότερο τζίρο περίπου 9-10 εκατ. ευρώ, για να σταθεροποιηθεί στην περιοχή των 2.190 μονάδων.

Από τεχνικής πλευράς το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη είναι πεντακάθαρο, χωρίς ”κενά” και ακάλυπτες σε χαμηλότερα επίπεδα τιμές, και με εμφανή την ανοδική προδιάθεση.

Εάν για σήμερα το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη πραγματοποιηθεί μεταξύ 2.185-2.190 μονάδων, με συναλλαγές 140-150 εκατ. ευρώ, τότε ανοίγει ο δρόμος για τις 2.280 μονάδες.

Το ενθαρρυντικό είναι πως στο σύνολό τους οι 20 μετοχές του FTSE-20 κινούνται ανοδικά, με την Alpha στα περίπου 20,16 ευρώ, την Coca-Cola στα 17,6 ευρώ, τις Εθνική και Eurobank επίσης με κέρδη, αλλά και λόγω συγκυρίας, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αντιδρούν το Αλουμίνιο και η Βιοχάλκο.

Θετική είναι η εικόνα και στους υπόλοιπους κλάδους, με τα μέταλλα και τις εκδόσεις να πρωταγωνιστούν. Είναι χαρακτηριστικό πως οι μετοχές των Ναυτεμπορική, Λιβάνης, Πήγασος, ΔΟΛ και Τεγόπουλος σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενώ συνολικά υψηλότερα κινούνται οι μετοχές των θυγατρικών της Βιοχάλκο (Σιδενόρ, Ελβάλ, Χαλκόρ).

Επιμέρους κινήσεις καταγράφονται στον Περσέα, με τη μετοχή να προσεγγίζει τα 4,9 ευρώ, την ΕΛΒΕ προς τα 2,9 ευρώ, την Εθνική Ακινήτων προς τα 6 ευρώ, την Ελληνική Τεχνοδομική να κατοχυρώνει τα 5 ευρώ, τον Κέκροπα λόγω μετάταξης σε καθεστώς τρίωρης διαπραγμάτευσης προς τα 29,5 ευρώ, αλλά και άλλες μετοχές όπως οι Παρνασσός, Ριντένκο, Fanco, ΕΤΜΑ, Εθνική Ασφαλιστική και αρκετές ακόμη.

Για την επόμενη ώρα αναμένουμε αρχικά κατοχύρωση των 2.185 μονάδων σε νέα βάση στήριξης για το Γενικό Δείκτη και ακολούθως αντίδραση προς τις 2.200 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v