Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθώνει, αλλά... δεν ανησυχεί η Σοφοκλέους

Την τάση καταγραφής ήπιων τόνων διόρθωσης των ξένων αγορών φαίνεται να ακολουθεί η Σοφοκλέους, επιβεβαιώνοντας όμως ταυτόχρονα μεσοπρόθεσμες στηρίξεις, ενώ μία ομάδα μετοχών προετοιμάζεται για την επόμενη ανοδική αντίδραση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μόλις 49 εκατ. ευρώ χωρίζουν την Εθνική από τον ΟΤΕ και την πρώτη θέση της Σοφοκλέους. Έτσι, ένα από τα πιο αγαπημένα στοιχήματα στα χρηματιστηριακά γραφεία έχει πολλές πιθανότητες να επιβεβαιωθεί στις αμέσως προσεχείς συνεδριάσεις.

Αυτό το αναφέρουμε γιατί η μετοχή της Εθνικής κινείται πολύ κοντά στα 19 ευρώ με σταθερή συμπεριφορά τελευταία. Το ενδιαφέρον όμως είναι οι αυξημένες συναλλαγές -οι ψηλότερες στον κλάδο- που πραγματοποίησε χθες η Alpha, σε επίπεδο σταθερά υψηλότερο των 20 ευρώ. Πλησιάζει όμως και τα 20 ευρώ η Εμπορική, ενώ η Eurobank ”κρατά” τα 15 ευρώ. Ανεξαρτητοποιείται από τον ΟΤΕ η θυγατρική του CosmΟΤΕ, παραμένει σταθερά στα 8,4 ευρώ η Πειραιώς, ενώ επαναπροσεγγίζει το ιστορικό υψηλό της η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Αγοραστικό ενδιαφέρον όμως εκφράζεται και για μία διευρυνόμενη ομάδα μετοχών κυρίως της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με αιχμή τις Ρόκας, Αστήρ, Σαράντης, Μαΐλλης, ΜΕΤΚΑ, Τέρνα, Delta Singular, ΧΑΛΚΟΡ, Ελληνική Τεχνοδομική, Επιχειρήσεις Αττικής και αρκετές ακόμη.

Παράλληλα, μία σειρά μετοχών είτε παραμένει είτε καταγράφει νέα υψηλή τιμή έτους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Olympic Catering, της Notos, του Γερμανού, της Profile, Παρνασσός και ορισμένων ακόμη μετοχών αυτής της κατηγορίας. Παράλληλα, σε άλλες μετοχές όπως η Κορασίδης, Ελληνική Υφαντουργία, Λάμψα κ.ά. διαμορφώνεται ανοδική φορά.

Διαπιστώνεται δηλαδή πως ακόμη και αν δεν κινηθεί σήμερα θετικά η αγορά, υπάρχει ”μαγιά” μετοχών που θα μπορούσε να στηρίξει της επόμενη ανοδική αντίδραση.

Από τεχνικής πλευράς η Σοφοκλέους φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει τις ξένες αγορές, επιβεβαιώνοντας βραχυπρόθεσμα σημεία στήριξης γύρω από τις 2.180-2.185 μονάδες. Να προσεχθεί επίσης πως με τη χθεσινή διόρθωση και όταν ο Γ.Δ. επισκέφθηκε τα χαμηλά της ημέρας, καλύφθηκε και το μικρό ανοδικό κενό (2.179-2.186 μονάδες) που είχε δημιουργηθεί στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Επίσης ενθαρρυντική ένδειξη είναι το γεγονός πως ο Γ.Δ. κινείται υψηλότερα του κινητού μέσου των 30 και 50 ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v