Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκληρό ροκ!

H εκτόξευση ιδιαιτέρως βαρύτατων χαρακτηρισμών μεταξύ των πολιτικών στελεχών αποτελεί ασφαλή ένδειξη ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς τις εκλογές. Το θέμα δεν είναι ποιες είναι οι αντοχές των πολιτικών στις κατηγορίες των αντιπάλων τους, αλλά ποια είναι η αντοχή της κοινωνίας στο σκληρό ροκ των ημερών μας...

Σκληρό ροκ!
H εκτόξευση ιδιαιτέρως βαρύτατων χαρακτηρισμών μεταξύ των πολιτικών στελεχών αποτελεί ασφαλή ένδειξη ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς τις εκλογές.

Είναι σαν να αυξάνεται αλματωδώς ο όγκος των συναλλαγών στη Σοφοκλέους ύστερα από μία μακρά περίοδο συσσώρευσης! Το θέμα δεν είναι ποιες είναι οι αντοχές των πολιτικών στις κατηγορίες των αντιπάλων τους, αλλά ποια είναι η αντοχή της κοινωνίας στο σκληρό ροκ των ημερών μας...

Οι εκλογές είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Χιλιάδες πολιτικά στελέχη εξαρτούν το επαγγελματικό τους μέλλον και όχι μόνο από το αποτέλεσμα της κάλπης. Αλίμονο! Υπάρχουν άνθρωποι που δίχως την κομματική τους ταυτότητα δεν θα τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους!

Κι όμως! Με μόνο όπλο την κομματική προσήλωση έχουν κατορθώσει να γίνουν διοικητές οργανισμών, σύμβουλοι σε υπουργεία, πρόσωπα που απασχολούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων και των περιοδικών (τελευταίως ακόμη και των κοσμικών στηλών).

Κατανοούμε, λοιπόν, πλήρως την αγωνιώδη προσπάθεια των κομματικών στελεχών να κερδίσει το δικό τους κόμμα τις εκλογές. Τουλάχιστον μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ας μην ψάχνουμε για πολιτικές διαφορές. Αυτές έχουν εξαλειφθεί προ πολλού!

Αυτό που φοβόμαστε είναι ότι αυτή η εκλογική μάχη θα είναι αρκετά σκληρή. Τι άλλο να υποθέσουμε, όταν πέντε ολόκληρους μήνες πριν από την εκλογική αναμέτρηση επιστρατεύονται όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις εκατέρωθεν και αρχίζουν τις κατά μέτωπο επιθέσεις;

Θα ήταν παράδοξο οι μονομάχοι να περιορίσουν τη δράση τους μέχρι την ημερομηνία των εκλογών. Συνήθως τότε η δράση κλιμακώνεται...

Η παντελής έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε επιθέσεις προσωπικού τύπου. Από τη στιγμή που τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν λόγους να διαφωνήσουν για την πολιτική τους, η μάχη θα κριθεί σε επίπεδο εντυπώσεων.

Δεν θα μας παραξενέψει, λοιπόν, το ενδεχόμενο να ακούσουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα ακόμη πιο σκληρές κατηγορίες από το ”ανεπάγγελτος” ή το ”εργολάβος της διαπλοκής”. Και πολύ φοβόμαστε ότι η διαμάχη αυτή θα εμπλέξει έτσι κι αλλιώς και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Αν λείπουν τα πολιτικά επιχειρήματα, τι άλλο να χρησιμοποιηθεί από τα ”σκάνδαλα” ή τις ενδείξεις ”διαπλοκής”; Οι οπαδοί της χρηματιστηριακής αγοράς ονειρεύονται ”πάρτι” καταμεσής της προεκλογικής περιόδου.

Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσο ανεπηρέαστη θα αφήσουν την αγορά τα καπνογόνα και οι βόμβες μολότοφ που θα απειλούν να κάνουν ”Εξάρχεια” τη Σοφοκλέους!

Αυτές τις ημέρες κυκλοφορούν πολλές φήμες για τους μελλοντικούς ”στόχους” των δύο κομμάτων. Ότι θα αναδειχτεί ο ”ρόλος” του τάδε επιχειρηματία σε εκείνο το deal ή η σχέση του δείνα με το χ κομματικό στέλεχος. Ελπίζουμε όλα αυτά να αποδειχτούν φήμες και μόνο φήμες.

Να μείνει η οικονομία και το χρηματιστήριο μακριά από την προεκλογική διαμάχη. Δυστυχώς, όμως, δεν είμαστε αισιόδοξοι γι’ αυτό...

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v