Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Eurobank ”λυγίζει” την αγορά

Παρασύρει χαμηλότερα την αγορά η Eurobank, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αυτό που μένει να προσδιοριστεί βραχυπρόθεσμα είναι η χρονική διάρκεια του εγχειρήματος και το συγκεκριμένο ύψος τιμής στο οποίο θα βρει αγοραστές η Eurobank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αιφνιδιαστική απόφαση των Γερμανών και η εξίσου αιφνιδιαστική όσο και λιτή ανακοίνωση της Eurobank δεν άφηναν πολλά περιθώρια για την πορεία της μετοχής, τουλάχιστον στην αρχή της συνεδρίασης.

Η προσφορά στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά διαμορφωνόταν στα 175.000 τεμάχια, με τη μετοχή της τράπεζας να υποχωρεί χαμηλότερα μέχρι και 7,15%.

Δεδομένης της συγκυρίας, δεν μπορούμε να μιλάμε ακόμη για φυσιολογική συνεδρίαση, αλλά για μια ημέρα όπου η τακτική και μόνο της Eurobank θα διαμορφώσει τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Εναπόκειται στη διοίκηση της Eurobank να αποσυνδέσει τα τεκταινόμενα από τη συνολικότερη πορεία της αγοράς, γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα να γίνει γνωστή η τιμή που συμφωνεί η Eurobank με τους εν δυνάμει αγοραστές, κυρίως όμως η χρονική διάρκεια του εγχειρήματος.

Θα πρέπει επίσης να προσεχθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η στάση συγκεκριμένων παικτών στην αγορά παραγώγων, οι οποίοι φαίνεται να γνώριζαν κάτι περισσότερο από τους υπόλοιπους... θνητούς επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v