Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

Στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, στον προϋπολογισμό για το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, στον κατάλογο των διευρωπαϊκών δικτύων, αλλά και μέτρα που προβλέπονται για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης
Στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, στον προϋπολογισμό για το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, στον κατάλογο των διευρωπαϊκών δικτύων, αλλά και μέτρα που προβλέπονται για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Ελληνική Οικονομία: Η πορεία της οικονομίας και τα ”ανοιχτά μέτωπα” που εμπεριέχει προβληματίζουν τον πρωθυπουργό σύμφωνα με την Καθημερινή που αναφέρει πως ο κ. Σημίτης συναντήθηκε χθες το βράδυ με τον υπουργό οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη

Προϋπολογισμός: Μακριά από τους στόχους και τις προσδοκίες του υπουργείου Οικονομίας κινήθηκε ο προϋπολογισμός το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τη νύχτα μέρα θα αναγκαστούν να κάνουν οι πολίτες, κυρίως σε Αθήνα, αλλά και τις υπόλοιπες Ολυμπιακές πόλεις της χώρας τον Αύγουστο του 2004, όπως επισημαίνουν τα Νέα, ενώ η Καθημερινή αναφέρει σχετικά πως προσαρμόζονται η κυκλοφορία, τα καταστήματα και οι μεταφορές.

Το Βήμα μεταξύ άλλων σημειώνει πως τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, και πως τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κινούνται όλο το εικοσιτετράωρο, ενώ η Ημερησία κάνει λόγο για γενική πρόβα όσον αφορά σε ελεύθερο ωράριο.

Το Κέρδος συμπληρώνει πως τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 2 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Δημόσιο Χρήμα: Για αυστηρές ποινές κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία αναμένεται σήμερα η κατάθεση του νομοσχεδίου.

Διευρωπαϊκά Δίκτυα: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε χθες τον κατάλογο των διευρωπαϊκών δικτύων ο οποίος περιλαμβάνει 56 σχέδια, κυρίως διασυνοριακού χαρακτήρα, αναφέρει η Ναυτεμπορική. Σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υιοθέτησε χθες τις οριστικές προτάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος ”Πρωτοβουλία για την ανάπτυξη”.

Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις: Θεαματική αναθεώρηση των προβλέψεών της για την κερδοφορία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ανακοίνωσε η Morgan Stanley, διατηρώντας και τη σύσταση ”overweight” για τις ευρωπαϊκές μετοχές, όπως αναφέρει το Κέρδος.

Τουρισμός: Διακοπές στην Ελλάδα ψηφίζουν τώρα οι Αμερικάνοι, σύμφωνα με την Ημερησία που συμπληρώνει πως στην τρίτη θέση σε προτίμηση μετά τη Χαβάη και την Ιταλία κατατάσσουν την Ελλάδα οι Αμερικανοί τουρίστες, σύμφωνα με έρευνα.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Για νέα συνάντηση όσον αφορά στο μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως θα συζητηθεί η μείωση της αξίας του και οι όροι του διαγωνισμού.

ΟΤΕ: Στην έκθεση της Goldman Sachs σύμφωνα με την οποία ο ΟΤΕ θα κινηθεί χειρότερα από την αγορά, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ακριβή τη μετοχή του, αναφέρεται η Καθημερινή.

Alpha Bank: Στην έκθεση της UBS για την Alpha Bank, η οποία αναβαθμίζει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας, αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Τετάρτης.

Coca – Cola Τρία Έψιλον: Στα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου της Coca – Cola Τρία Έψιλον αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Νίκας: Πέπλος μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την κίνηση της Global Finance να αποκτήσει έως 40%, όπως λέγεται, πακέτο μετοχών της μεγαλύτερης αλλαντοβιομηχανίας Νίκας αναφέρει η Καθημερινή που συμπληρώνει μεταξύ άλλων πως ένα από τα σενάρια φωτογραφίζει ως ενδιαφερόμενο τον όμιλο της Δέλτα.

ΚΑΕ:Τον Μάρτιο λειτουργεί σύμφωνα με την Ημερησία το πρώτο κατάστημα των ΚΑΕ εκτός Ελλάδος, και συγκεκριμένα στα Σκόπια.

Jumbo: Αυξημένο μέρισμα κατά 25% θα διανείμει η Jumbo σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική που συμπληρώνει πως η εταιρία σχεδιάζει την έκδοση ομολογιακού δανείου έως 75 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v