Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συσσώρευση μετά διολίσθησης… συνέχεια

Σε χαμηλότερα επίπεδα διολισθαίνει η Σοφοκλέους αν και η διακύμανση του Γενικού Δείκτη είναι μόλις 12 μονάδες. Ωστόσο, εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στην περιφέρεια όπου η αναλογία πτωτικών προς ανοδικές διαμορφώνεται στο 5/1.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Παραμένει εντός του εύρους 2.176-2.187 μονάδων ο γενικός δείκτης. Στενότατο εύρος που παραπέμπει εν μέρει στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς η διακύμανση δεν ξεπερνά τις 12 μονάδες.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις μετοχές του FTSE-20 μόλις 2 κινούνται ανοδικά. Η Alpha Bank κυμαίνεται στα 20,48 ευρώ, η δε ΔΕΗ στα 18,56 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών έχει διαμορφωθεί στο περίπου 1 προς 5 με λίγες μόνο μετοχές να αποκομίζουν κέρδη μεγαλύτερα του 3%. Ο Μαθιός με 11,3 ευρώ βρίσκεται στην κορυφή, ακολουθούν Κρι-Κρι (6,74 ευρώ), Ελληνικά Καλώδια (1,59 ευρώ), Kleemman (5,02 ευρώ), Δέλτα Συμμετοχών (6,52 ευρώ).

Η καταγραφή σημαντικων απωλειών στη μετοχή του ΔΟΛ (πριν τις 15:00) φαίνεται να επηρεάζει ένα σημαντικό μέρος της αποκαλούμενης περιφέρειας, όπου οι απώλειες εντείνονται προς το κλείσιμο.

Άλλες μετοχές που έχει διαμορφωθεί ανοδική τάση είναι η Μαξίμ, ΔΙΕΚΑΤ, Μυτιληναίος, Τράπεζα Κύπρου, Ασπίς Bank, Ερμής, Alpha Eπενδύσεων, Delta Singular, Lantec, Interfish.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα με περισσότερα των 3,2 εκατ. τεμαχίων εμφανίζει ο Μοχλός, ενώ ενδείξεις ”αφύπνισης” εμφανίζει η μετοχή της ΕΒΖ (5,76 ευρώ).

Μέχρι το τέλος της συνεδρίασης δεν θα πρέπει να αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά στη συνολικότερη εικόνα της αγοράς αλλά και την κίνηση επιμέρους μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v