Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: EFG και διεθνείς αγορές ρυθμιστές της τάσης

Από την EFG Eurobank, εν όψει της ολοκλήρωσης της διάθεσης του 9,3% από την Deutsche Bank, αλλά και από την πορεία των διεθνών αγορών εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα καθοριστεί η τάση της Σοφοκλέους κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

ΑΧΕ: EFG και διεθνείς αγορές ρυθμιστές της τάσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι φημολογίες και οι εξελίξεις αναφορικά με τη διάθεση των μετοχών της EFG Eurobank από την Deutsche Bank, σε συνδυασμό με την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα καθορίσουν την πορεία της Σοφοκλέους κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Η Marfin Hellenic συμπληρώνει πως ως αποτέλεσμα της πρόθεσης της γερμανικής τράπεζας να προχωρήσει στην πώληση της συμμετοχής που κατέχει στην EFG Eurobank, η μετοχή της τελευταίας θα παραμείνει και σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ταυτόχρονα, η EFG Eurobank Securities αναφέρει στο πρωινό της report πως αναμένει η αγορά να σταθεροποιηθεί σήμερα ως αποτέλεσμα της κίνησης στις διεθνείς αγορές, ενώ σε εγχώριο επίπεδο η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τις εξελίξεις αναφορικά με την EFG Eurobank.

Σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, η μετοχή της EFG Eurobank θα σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών ή οριακά χαμηλότερα, εν όψει της ολοκλήρωσης της διάθεσης του 9,3% από την Deutsche Bank.

Από την πλευρά της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει ότι ένα ακόμα placement, μετά τα αλλεπάλληλα που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο, επιβαρύνει το ελληνικό χρηματιστήριο μέσω της επακόλουθης άντλησης ρευστότητας και της αύξησης του free float.

Η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως απομένει να δούμε σε ποια επίπεδα θα εξαντληθεί η προσφορά τίτλων πριν την ανακοίνωση της τιμής διάθεσης της μετοχής της EFG Eurobank και πώς αντιδράσει στη συνέχεια η αγορά προσπαθώντας να ανανήψει από αυτή τη δυσάρεστη –όπως φάνηκε χθες σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή– θέση.

Εξάλλου, η Beta Χρηματιστηριακή αναφέρει πως οι εξελίξεις γύρω από την EFG Eurobank θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο όσον αφορά στην κατεύθυνση της αγοράς, ενώ συμπληρώνει πως οι ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα εννεαμήνου συνεχίζουν να εκπλήσσουν θετικά την αγορά, περιορίζοντας κατά συνέπεια πτωτική κίνηση.

Τι έγινε χθες: Η απόφαση της Deutsche Bank είχε ως αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να υποχωρήσει κατά 0,60% στη χθεσινή συνεδρίαση, με τη μετοχή της EFG Eurobank Securities να υποχωρεί επίσης κατά 7,27%, στα 13,78 ευρώ.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v