Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης

Η νομοθετική ρύθμιση για τις αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ, η αποχώρηση της Deutsche Bank από το μετοχικό κεφάλαιο της EFG Eurobank, η υψηλή τιμή του χρυσού, καθώς τα αποτελέσματα εννεαμήνου των ΕΛΠΕ απασχολούν μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης
Η νομοθετική ρύθμιση για τις αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ, η αποχώρηση της Deutsche Bank από το μετοχικό κεφάλαιο της EFG Eurobank, η υψηλή τιμή του χρυσού, καθώς τα αποτελέσματα εννεαμήνου των ΕΛΠΕ απασχολούν μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Ελληνική Ένταξη: Η διασπάθιση των κοινοτικών πόρων ήταν το μάθημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ένταξη της Ελλάδας, το οποίο οδήγησε στον αυστηρότερο έλεγχο των κοινοτικών δαπανών, από τις οποίες όμως η ελληνική οικονομία δεν κατάφερε να επωφεληθεί αναφέρει η Καθημερινή επικαλούμενη σχόλια που συμπεριλαμβάνονται σε ειδική έκθεση του Economist Corporate Network.

ΣΔΟΕ: Σε ”σκιά” κάθε φορολογούμενου μετατρέπεται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, αφού – όπως αναφέρουν τα Νέα- με νομοθετική ρύθμιση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα αποκτά και την αρμοδιότητα να ελέγχει το πόθεν έσχες φυσικών προσώπων.

Η Ναυτεμπορική επισημαίνει πως αυστηρότερο πόθεν έσχες για εφοριακούς υπαλλήλους, σύσταση ειδικής υπηρεσίας της ΣΔΟΕ που θα ελέγχει όχι μόνο τη νομιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και το πόθεν έσχες όλων των φορολογουμένων προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας.

Σοφοκλέους: Αιφνιδίασε τελικά η στάση της Σοφοκλέους χθες, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ενεργοποίηση επενδυτικών σχημάτων σε τίτλους της μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Το Κέρδος τονίζει πως όλα δείχνουν ότι το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης θα είναι αποδοτικότερο ως προς το ρυθμό αύξησης των κερδών προ φόρων σε σχέση με τα προηγούμενα και εμφανώς καλύτερο σε σχέση με πέρυσι.

Χρυσός: Τα 400 δολάρια ανά ουγκιά αγγίζει η τιμή του χρυσού σύμφωνα με την Ημερησία που κάνει λόγο για ρεκόρ 8ετίας.

Ομόλογα: Υπό την πίεση των διψασμένων για πόρους κρατικών ταμείων το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε χθες ότι προχωρεί σε νέα έκδοση λαϊκών ομολόγων όπως τονίζει η Καθημερινή.

Eurobank: Την αποχώρηση της Deutsche Bank από το μετοχικό κεφάλαιο της EFG Eurobank σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης. Ειδικότερα η Οικονομική Ελευθεροτυπία αναφέρει πως η γερμανική τράπεζα αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα μας, μετά πολλών επαίνων για την ελληνική οικονομία.

”Βελούδινο διαζύγιο” χαρακτηρίζει η Ναυτεμπορική την αποχώρηση της Deutsche Bank από την Eurobank, ενώ το Κέρδος εξηγεί τι σημαίνει η έξοδος των γερμανών από την Τράπεζα επισημαίνοντας πως η εν λόγω απόφαση αιφνιδίασε τον υπουργό Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη.

Η Ημερησία από την πλευρά της αναφέρεται στους λόγους που η Deutsche Bank αποχώρησε από την EFG, επισημαίνοντας πως σήμερα λήγει το book building, ενώ το Βήμα τονίζει πως το ”συναινετικό διαζύγιο” αποτελεί πλήγμα για τις επενδύσεις.

Εμπορική: Για αύξηση 17% στα κέρδη της Εμπορικής Τράπεζας κάνει λόγο το Χρηματιστήριο που εκτιμά πως θα διαμορφωθούν μεταξύ 85 – 86 εκατ. ευρώ.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Σε φήμες ότι αλλάζει η στρατηγική για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναφέρεται η Ημερησία, που συμπληρώνει πως σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τράπεζα που ελέγχεται από το δημόσιο όπως η Αγροτική.

ΕΛΠΕ: Τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ομίλου των ΕΛΠΕ, αλλά και τη σύσταση κοινοπραξίας στην οποία θα προχωρήσει ο όμιλος σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Chipita: Ομολογιακό δάνειο ύψους 70 εκατ. ευρώ εκδίδει η Chipita σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v