Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προέχει η σταθεροποίηση

Η σταθεροποίηση της αγοράς, η απορρόφηση της προσφοράς στην Eurobank, καθώς και η διαμόρφωση εφεδρειών, προκειμένου να παραμείνει υψηλότερα των 2.150 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, φαίνεται πως είναι οι άμεσες προτεραιότητες των ισχυρών της Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν αναμένουμε κάτι θεαματικό προς το κλείσιμο, καθώς με βάση τη μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς αλλά και τις εναπομείνασες εντολές προς περαίωση δεν φαίνεται δυνατόν να αλλάξει ο τρέχων συσχετισμός.

Όπως φάνηκε ήδη από την Τετάρτη, το ζητούμενο για τους ισχυρούς παίκτες της αγοράς ήταν κατά κύριο λόγο η απορρόφηση των όποιων κραδασμών προκάλεσε η απόφαση της Deutsche Bank για αποχώρηση.

Το κύριο μέλημα της πλειονότητας των παραγόντων, ξένων και εγχώριων, ήταν η σταθεροποίηση της τιμής της Eurobank, η δημιουργία αντίβαρων, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση των Alpha, Εθνικής, αλλά και ΟΤΕ από σήμερα, η εξασφάλιση εφεδρειών με μετοχές όπως οι ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, 3Ε, Μότορ Οϊλ και Πειραιώς, προκειμένου να παραμείνει σε εύρος διακύμανσης 2.150-2.175 μονάδων ο Γενικός Δείκτης.

Αυτό που ίσως θα πρέπει να αναμένουμε προς το κλείσιμο είναι η προσπάθεια σταθεροποίησης της Εθνικής γύρω από τα 19 ευρώ, η απορρόφηση των όποιων ρευστοποιήσεων εκδηλώνονται στην Alpha με στόχο την κατοχύρωση κερδών και η συντήρηση της ανοδικής τάσης στη μετοχή του ΟΤΕ με στόχο τα 9,7 ευρώ.

Ούτως η άλλως, οι μέχρι στιγμής συναλλαγές (15:15) κυμαίνονται στα περίπου 74 εκατ. ευρώ, στοιχείο που προϊδεάζει για συνολικό τζίρο, σήμερα, που δεν θα υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v