Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MSCI και Eurobank εδραιώνουν την τάση

Το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ποσοστού στάθμισης των Alpha, Εθνικής και ΔΕΗ στους δείκτες MSCI ενισχύει τις εξισορροπητικές τάσεις και τις πιο ψύχραιμες φωνές στη Σοφοκλέους, παρά τα αρνητικά macro από τις ΗΠΑ. Εάν μάλιστα ολοκληρωθεί σήμερα το placement στην Eurobank τότε οι προϋποθέσεις διαμορφώνονται θετικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αγορά καθώς οι ισχυροί παίκτες ενισχύουν, μέσω των αγορών τους σε Alpha και δευτερευόντως σε Εθνική, τη διακύμανση ή την κατεύθυνση του Γενικού δείκτη.

Το ό,τι ενισχύουν τις θέσεις τους στη μετοχή της Alpha θεωρείται απόλυτα λογική και αναμενόμενη κίνηση λόγω των ομολογουμένως εντυπωσιακών και θετικών σχολίων που ανακοινώνονται από όλο και περισσότερους ξένους, αλλά και ελληνικούς οίκους.

Η μετοχή της Alpha όμως, που πλέον αποτιμάται στα 3,9 δισ. ευρώ, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και λόγω της επικείμενης αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI.

Είναι γεγονός πως μετά τη διάθεση πακέτων τους τόσο η Alpha όσο και οι Εθνική και ΔΕΗ διεύρυναν περαιτέρω τη διασπορά τους με αποτέλεσμα να θεωρείται πολύ πιθανή ενδεχόμενη αναβάθμιση του ποσοστού στάθμισης επί των δεικτών.

Σε αυτό το ενδεχόμενο αναφέρεται σε σχόλιό της και η Marfin Hellenic ποντάροντας σε μια συνολικότερη αντίδραση της αγοράς με μοχλό τις τρεις προαναφερθείσες μετοχές.

Η κίνηση στην αγορά παραγώγων και συμβολαίων επί μετοχών, κρίνεται ως απολύτως φυσιολογική μέχρι στιγμής, καθώς μετά το χθεσινό δανεισμό περίπου 80.000 μετοχών της Ιντραλότ στην ΕΤΕΣΕΠ και τον υψηλό αριθμό δανεικών μετοχών της Eurobank και της Alpha δεν καταγράφονται άλλες κινήσεις που να προοιωνίζονται υποτιμητική επίθεση από πλευράς πωλητών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v