Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις τράπεζες το ενδιαφέρον, λένε οι ΑΧΕ

Αισιόδοξες εμφανίζονται οι ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση, ύστερα μάλιστα από τα ικανοποιητικά εννεάμηνα, κυρίως των τραπεζών, αλλά και το μπαράζ θετικών αναθεωρήσεων από αναλυτές, ενώ παράλληλα επισημαίνεται ότι περιορίζεται το ενδεχόμενο πτωτικής πορείας για την αγορά.

Στις τράπεζες το ενδιαφέρον, λένε οι ΑΧΕ
Θετικές είναι οι εκτιμήσεις των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, κυρίως εξαιτίας των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων 9μήνου, από τις τράπεζες κυρίως.

Ειδικότερα, η Marfin Ελληνική στο πρωινό της report αναφέρει οτι η Εθνική, αλλά και η Alpha Bank, κατέγραψαν τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, κυρίως λόγω του αγοραστικού ενδιαφέροντος από ξένους θεσμικούς.

Παράλληλα, η Marfin Ελληνική επισημαίνει ότι είναι περιορισμένες οι πιθανότητες πτωτικής πορείας για την ελληνική αγορά, ενώ ξεχωρίζει τη μετοχή της Folli Follie για τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς αναμένεται να ανακοινώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Εξάλλου, η Εγνατία Χρηματιστηριακή αναφέρει ότι οι συνθήκες τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές παραμένουν ευνοϊκές, ενώ το ρίσκο ενδεχόμενης πτώσης, περιορίζεται στα τρέχοντα επίπεδα.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι το μεγάλο ενδιαφέρον για τις τράπεζες αναμένεται να διατηρηθεί στη Σοφοκλέους, ύστερα από τα ικανοποιητικά αποτελέσματα εννεαμήνου αλλά και το μπαράζ θετικών εκτιμήσεων για τα κέρδη και την αναβάθμιση των τιμών-στόχων από τους αναλυτές, προϊδεάζοντας αισιόδοξα για την πορεία της Σοφοκλέους βραχυπρόθεσμα.

Εξάλλου, η Εγνατία Χρηματιστηριακή, σχολιάζοντας τη διάθεση των μετοχών της EFG Eurobank από τη Deutsche Bank, αναφέρει πως δεν διακρίνει κάποια αρνητική επίδραση στη λειτουργική πορεία της ελληνικής τράπεζας, ενώ παράλληλα δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει κάποια ”απειλή” για τη θέση της Ελλάδας τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Από την πλευρά της, η Κύκλος Χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η ταύτιση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς με εκείνες της Ευρώπης συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα, μια και οι θετικές ανακοινώσεις 9μήνου από τις εισηγμένες φαίνεται να έχει προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό.

Μάλιστα, η Κύκλος Χρηματιστηριακή επισημαίνει στα θετικά της χθεσινής συνεδρίασης την ”ανακούφιση” της μετοχής της Eurobank, που είχε πιέσει τον Γενικό Δείκτη την Τετάρτη.

Επιπλέον, η Κύκλος Χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ανάσχεση της ανοδικής τάσης πριν τις αντιστάσεις στις 2.193 και 2.204 μονάδες, ενώ σχολιάζει ότι η κίνηση προς αυτό το επίπεδο θα έλθει από τις τράπεζες αλλά και από τον ΟΤΕ, ο οποίος, όπως επισημαίνεται, μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην προσπάθεια για επίτευξη νέου υψηλού.

Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος των χθεσινών εντολών αγοράς στις Alpha Bank και Εθνική σχετιζόταν με τις αλλαγές στη στάθμιση του δείκτη MSCI, ενώ αναμφίβολα το θετικό momentum διατηρεί τους επενδυτές σε ετοιμότητα.

Η EFG Eurobank Securities αναφέρει ότι το επιτυχημένο placement των μετοχών της Eurobank θα πρέπει να λειτουργήσει υποστηρικτικά στη σημερινή συνεδρίαση, αναμένοντας την ανοδική πορεία της αγοράς να συνεχιστεί, ενώ θεωρεί πως οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις και στο εξωτερικό.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v