Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντέχουν τα βαριά, ταλαιπωρούνται τα μικρά

Απορροφάται η προσφορά που εκδηλώνεται στη μετοχή της Eurobank στα αρκούντως ικανοποιητικά επίπεδα των 13,74 ευρώ, ενώ θετικότατη είναι η συνεισφορά της Εθνικής, που κινείται πάνω από τα 19 ευρώ. Αντιθέτως, συνεχίζεται η ταλαιπωρία στην κατηγορία των μικρομεσαίων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εμφανείς οι προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να κρατηθεί ο Γενικός Δείκτης στην περιοχή των 2.150 μονάδων.

Με συναλλαγές περίπου 30 εκατ. ευρώ (11:50), λόγω της αυξημένης εμπορευσιμότητας της μετοχής της Eurobank (περί τα 720.000 τεμάχια), ο FTSE-20 ”συντηρείται” κυρίως λόγω της ανοδικής φοράς που χαρακτηρίζει τη μετοχή της Εθνικής.

Η τιμή της μετοχής της Εθνικής κυμαίνεται οριακά υψηλότερα των 19 ευρώ (19,2 ευρώ), με επίσης υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα που φτάνει στα 140.000 τεμάχια (12:00).

Το θετικό στοιχείο πάντως μέχρι στιγμής αφορά στην ανθεκτική συμπεριφορά της μετοχής της Eurobank, που εμφανίζει οριακές απώλειες 0,26% και κυμαίνεται στα 13,82-13,86 ευρώ.

Από εκεί και πέρα η πλειονότητα των επιμέρους μετοχών κινείται μάλλον στο κλίμα που είχε διαμορφωθεί γι’ αυτή την κατηγορία προς το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης.

Μικρά κέρδη καταγράφουν μετοχές των εταιριών Γρηγόρης, Νεοχημική, Ντεσπέκ, Κατσέλης, Περσεύς, ΕΚΤΕΡ, ΔΟΛ, Ευρωφάρμα, 3Ε, Κανάκης, Creta Farm και ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ κινείται στα 10,76 ευρώ καταγράφοντας μικρά κέρδη, ενώ αντιθέτως υποχωρεί η μετοχή της Τιτάν (33,06 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v