Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προέχει η διασφάλιση στηρίξεων

Αν υποτεθεί πως ορισμένοι ”ισχυροί” παίκτες καταγράφουν κέρδη από τη Σοφοκλέους, τότε θα πρέπει να θεωρηθεί πολύ πιθανή η ρευστοποίηση θέσεών τους. Το ενδεχόμενο εισροής κεφαλαίων λόγω αναδιάταξης των δεικτών θα πρέπει να αρχίσει να μας απασχολεί από αύριο-μεθαύριο, οπότε και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η τάση διόρθωσης των ξένων αγορών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε φάση διόρθωσης οι διεθνείς αγορές, το πιθανότερο είναι πως θα επηρεάσουν και τη Σοφοκλέους.

Εάν δεχτούμε ως πιθανό το ενδεχόμενο μιας φάσης υποχώρησης 2-3 συνεδριάσεων, σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη, τότε αυτό που δικαιολογημένα θα πρέπει να επιδιωχθεί στην αγορά μας είναι η διασφάλιση ορισμένων επιπέδων ”στήριξης”.

Σε αυτή την περίπτωση, πρώτη περιοχή στήριξης θεωρούνται οι 2.150 μονάδες, ενώ στη χειρότερη οι 2.120-2.125 μονάδες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σήμερα θα πρέπει να περιμένουμε πωλήσεις στη μετοχή της Alpha, δευτερευόντως του ΟΤΕ και ενδεχομένως της Eurobank.

Η αναβάθμιση των σταθμίσεων στους δείκτες MSCI θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες να διευκολύνει την ανοδική φορά της μετοχής της Πειραιώς προς τα 8,8 ευρώ, αλλά λόγω κλίματος το ζητούμενο είναι η διασφάλιση των 8-8,2 ευρώ.

Από πλευράς μικρομεσαίων μετοχών, όπου ο διαχωρισμός συντελείται πλέον με ταχύτατο ρυθμό, θα πρέπει να προσεχθούν κυρίως όσες ανακοινώνουν αυτή την εβδομάδα τα οικονομικά τους αποτελέσματα ή προχωρούν σε επιμέρους κινήσεις, όπως είναι για παράδειγμα η διανομή προμερίσματος.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσεχθούν οι μετοχές των Motor Oil κι εν συνεχεία του ΟΠΑΠ.

Μετοχές εταιριών όπως οι Νίκας, Δέλτα Συμμετοχών, Κρέτα Φαρμ, Επιχειρήσεις Αττικής, Μινωικές, ΜΕΤΚΑ κ.ά. θα πρέπει επίσης να προσεχθούν λόγω κυοφορούμενων εξελίξεων ή της εντεινόμενης φημολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v