Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδρούν τα ”ξένα”, υποχωρεί η Σοφοκλέους

Χωρίς ορμή, αλλά πτωτικά κινείται η Σοφοκλέους, παρά την αντίδραση των ξένων αγορών. Κλειδί για την τάση οι αγοραπωλησίες δεικτοβαρών μετοχών σε Σοφοκλέους και ΧΠΑ, ενώ παραμένει ως ζητούμενο η μη διάσπαση των 2.117 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Παρά την αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων η Σοφοκλέους δίνει την εικόνα μιας αγοράς ”που σιγοβράζει στο ζουμί της”.

Το ενθαρρυντικό πάντως είναι πως ο Γενικός Δείκτης δεν κινείται κάτω από το χθεσινό ενδοσυνεδριακά χαμηλό των 2.117 μονάδων, ενώ αντιθέτως σε ορισμένες μετοχές ”βγαίνουν” αγοραστές.

Κατ’ αρχήν στους τίτλους που λόγω Παραγώγων παρουσιάζουν ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες, όπως είναι οι Εθνική, ΔΕΗ, Alpha, ΟΤΕ, βγαίνουν αγοραστές στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Βέβαια θα απαιτηθεί για τη συνέχεια προσπάθεια προκειμένου να μην ανατραπεί αυτή η σχέση που διαμορφώνεται σε συγκεκριμένους τίτλους του FTSE-20.

Κλειδί σε αυτή την περίπτωση αποτελούν τα 18,4 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής, όπου μέχρι στιγμής δεν εμφανίζονται σημαντικοί πωλητές, και τα 9,5 ευρώ του ΟΤΕ. Όμως ο αριθμός των μετοχών που έχουν δανειστεί κάποιοι από την ΕΤΕΣΕΠ είναι σημαντικός και θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποιες πιέσεις στη συγκεκριμένη μετοχή προς το κλείσιμο.

Κάπως καλύτερη από χθες η εικόνα των μετοχών που κινούνται ανοδικά, καθώς τίτλοι όπως οι ΕΧΑΕ, Μηχανική, Ναυτεμπορική, Νίκας, Babyland, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ διατηρούν την ανοδική τους φορά.

Ζητούμενο για τη συνέχεια, δεδομένης της ήπιας, πλην όμως πτωτικής φοράς του Γενικού Δείκτη, είναι η σταθεροποίηση σε επίπεδα υψηλότερα των 2.117 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v