Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Το βλέμμα σταθερά στραμμένο στο εξωτερικό

Από τις ξένες αγορές εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα διαμορφωθεί η τάση και στη Σοφοκλέους, ενώ μερίδα αναλυτών αναφέρει πως καθώς η χθεσινή υποχώρηση δεν ήταν αποτέλεσμα επιχειρηματικών ή μακροοικονομικών εξελίξεων, οι αγορές ενδέχεται να κινηθούν σήμερα θετικά.

ΑΧΕ: Το βλέμμα σταθερά στραμμένο στο εξωτερικό
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Το κλίμα στις διεθνείς αγορές αναμένεται, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, να παίξει τον σημαντικότερο ρόλο στη διαμόρφωση της κατεύθυνσης της ελληνικής αγοράς.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Marfin Hellenic, που όπως αναφέρει στο πρωινό της report οι ξένες αγορές θα συνεχίσουν να αποτελούν τον βασικό ρυθμιστή της τάσης στη Σοφοκλέους.

Η αγορά αναμένεται να κάνει ένα τεχνικό rebound με επιλεκτικές αγορές σε blue chips, αναφέρει το σχετικό σχόλιο της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως καθώς η χθεσινή πτώση δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιων σημαντικών επιχειρηματικών ή μακροοικονομικών εξελίξεων, προβλέπει πως η τάση για αποκόμιση κερδών θα εξασθενίσει, με τις τιμές των μετοχών να σταθεροποιούνται στα τρέχοντα επίπεδα, υπό το πρίσμα βέβαια ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια τρομοκρατικών επεισοδίων.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι η χρονική στιγμή, αλλά και η διάρκεια της προαναφερθείσας εκτίμησης δεν μπορούν να προβλεφθούν με ακρίβεια, ωστόσο κάνει λόγο για πιθανή θετική κίνηση τόσο στις ευρωπαϊκές αγορές όσο και στη Σοφοκλέους, καθώς –όπως επισημαίνει– η χθεσινή διόρθωση διαμόρφωσε σε ελκυστικά επίπεδα τις τιμές αρκετών μετοχών.

Σύμφωνα με την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, ο χθεσινός μικρός όγκος συναλλαγών καταδεικνύει πως δεν μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς, που πλέον εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις ξένες αγορές, οι οποίες με το χθεσινό κλείσιμο στην Αμερική άφησαν κάποιες ελπίδες για αντίδραση στη σημερινή συνεδρίαση.

Εξάλλου, η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση η αγορά θα παραμείνει προσανατολισμένη στην πορεία που θα ακολουθήσουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η συμπεριφορά των οποίων αναμένεται να συμβάλει στη διαμόρφωση της εγχώριας τάσης, ενώ η θετική εικόνα που δημιουργούν οι ανακοινώσεις των εισηγμένων στο Χ.Α. για τα αποτελέσματα εννεαμήνου ενισχύει το ενδιαφέρον των επενδυτών για επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Επιπρόσθετα, η Fortius ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει στο πρωινό της report πως όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση οι ξένες αγορές θα αποτελέσουν και πάλι σημείο αναφοράς, με τις πιθανότητες όμως μιας ανακλαστικής αντίδρασης να παρουσιάζονται αυξημένες, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της ημέρας.

Τι έγινε χθες: Με πτώση 1,43% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, επηρεαζόμενος από το αρνητικό κλίμα που επικράτησε στις διεθνείς αγορές, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, σύμφωνα με την οποία ενδεικτικό των γενικευμένων πιέσεων ήταν το γεγονός ότι μόλις 30 μετοχές έκλεισαν με άνοδο, ενώ 302 έκλεισαν με πτώση.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v