Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης

Στη διανομή και κατασκευή των μικρών δημοσίων έργων, στην έρευνα του ΙΟΒΕ για το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2003, αλλά και στην ευρωπαϊκή οικονομία, όπως και στις εξελίξεις γύρω από την Ολυμπιακή Αεροπορία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης
Στη διανομή και κατασκευή των μικρών δημοσίων έργων, στην έρευνα του ΙΟΒΕ για το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2003, αλλά και στην ευρωπαϊκή οικονομία, όπως και στις εξελίξεις γύρω από την Ολυμπιακή Αεροπορία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Δημόσια Έργα: Η τεχνογνωσία της αδιαφάνειας στη διανομή και κατασκευή δημοσίων έργων επεκτείνεται από τα μεγάλα έργα στα μικρά, αναφέρει η Καθημερινή.

Δαπάνες: Δαπάνες ύψους 10 δισ. ευρώ, που δεν είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό, αλλά και δάνεια των Ενόπλων Δυνάμεων, ύψους 6 δισ. ευρώ, που δεν εντάχθηκαν στο δημόσιο χρέος, διαπιστώνει το Ελεγκτικό Συνέδριο, με την έκθεσή του για το 2002, όπως επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Η Εξπρές τονίζει πως η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε δαπάνες για τόκους, ενώ συμπληρώνει πως για το 2003 οι δαπάνες αυτές ανέρχονται στο 6,1% του ΑΕΠ, με δεύτερο το Βέλγιο στο 5,5%.

ΙΟΒΕ: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Οκτώβριο 2003 στην Ελλάδα κατέγραψε ο ΙΟΒΕ, αλλά με την καταναλωτική εμπιστοσύνη να δείχνει κάμψη, τονίζει η Καθημερινή, ενώ το Βήμα συμπληρώνει σχετικά πως οι επιχειρηματικές προσδοκίες βελτιώνονται.

Ευρωπαϊκή Οικονομία: Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δώσει (μετά τη Γαλλία) και στη Γερμανία ”φύλλο πορείας” για την επιστροφή στον ”ορθό δρόμο” της δημοσιονομικής σταθερότητας είναι μείζονος οικονομικής, θεσμικής και πολιτικής σημασίας, αναφέρει το Βήμα.

Κυβέρνηση: Να δώσει τέλος στα σενάρια περί διαδοχής επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ –μετά και την ένταση που προκάλεσαν αποχωρήσεις βουλευτών του από τα ψηφοδέλτια– με ξεκάθαρη δήλωση στήριξης του Κ. Σημίτη από τον Γ. Παπανδρέου, αναφέρουν τα Νέα.

Το Βήμα σημειώνει πως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ αποφασίζουν για τα ψηφοδέλτια, προσθέτοντας πως αύριο θα είναι γνωστά τα ονόματα για εκείνους που φεύγουν και για εκείνους που μένουν.

Παρεμπόριο: Επίθεση στο παρεμπόριο με ελεγκτές… ”ράμπο” και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας του υπαίθριου και πλανόδιου εμπορίου προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με το Κέρδος.

Συντάξεις: Δέκα αλλαγές επί τα βελτίω και μια επί τα χείρω για τους συνταξιούχους θα φέρει ο νέος χρόνος, παράλληλα με αύξηση επικουρικών κατά 1/20 και 30 ευρώ σε ΕΚΑΣ και αγροτικές, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Γαλακτοβιομηχανία: Θετικές προοπτικές εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει τα προσεχή χρόνια ο κλάδος των γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως προκύπτει από την τελευταία κλαδική μελέτη του ICAP, την οποία επικαλείται η Εξπρές.

Ολυμπιακή: Σήμερα κρίνεται το μέλλον της Ολυμπιακής, σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους για την εξαγορά του 51% της αεροπορικής εταιρίας.

ΟΤΕ: Νέες τηλεφωνικές συνδέσεις για 60 Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, δίκτυο πρόσβασης στο Ιnternet και υποδομή για ραδιοτηλεοπτική κάλυψη των Αγώνων προετοιμάζει ο ΟΤΕ, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία κάνει λόγο για 5.500 έργα και δράσεις του ΟΤΕ για το 2004. Η εφημερίδα Χρηματιστήριο τονίζει πως τέσσερα υποέργα του Σύζευξις ανατέθηκαν στον ΟΤΕ, ενώ συμπληρώνει πως σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και για τα υπόλοιπα.

Νίκας: Παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες, ο επιχειρηματίας κ. Παν. Νίκας δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη μεταβίβαση του 49,92% των μετοχών της Νίκας στην Global Finance κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον η Νίκας να προχωρήσει σε εξαγορά εταιρίας.

Η εφημερίδα Χρηματιστήριο σημειώνει πως η μεταβίβαση του 49,95% της Νίκας στην Global Finance θα πραγματοποιηθεί στις 15/12.

Coca – Cola: Συνεταίρους στο Ιράκ αναζητεί η Coca – Cola, σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v