Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετριάζονται οι πιέσεις στο ΧΑ

Κρατά τις 2.117 μονάδες ο Γενικός Δείκτης σε μία συνεδρίαση με αυξημένες συναλλαγές, αλλά και τη συντριπτική πλειονότητα των μετοχών να διαπραγματεύεται σε αρνητικό πρόσημο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το θετικό γύρισμα του Γενικού Δείκτη μέσω δεικτοβαρών μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κρατά τις 2.117 μονάδες ο Γενικός Δείκτης σε μία συνεδρίαση που ο τζίρος κυμαίνεται στα περίπου 100 εκατ. ευρώ (τα περίπου 90 εκατ. ευρώ είναι οι καθαρές συναλλαγές).

Διαπιστώνεται αυτό που αναφέραμε και προηγούμενα, ότι συγκριτικά με χθες οι συναλλαγές είναι αυξημένες, έχουμε δηλαδή περισσότερους πωλητές (και προφανώς περισσότερους αγοραστές).

Το ενδεχόμενο να ”γυρίσει” σε θετικό έδαφος ο Γ.Δ. εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τη συμπεριφορά που θα επιδείξουν συγκεκριμένοι δεικτοβαρείς τίτλοι.

Κυρίως η μετοχή της Eurobank με συναλλαγές περισσότερες του 1 εκατ. τεμαχίων, κυμαίνεται στα 13,4- 13,5 ευρώ. Ανάλογη συμπεριφορά εμφανίζει και η μετοχή της Alpha με τη μετοχή να κυμαίνεται μεταξύ 20,76- 20,8 ευρώ.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ κινείται στα 10,9 ευρώ, δηλαδή πολύ κοντά στην υψηλή τιμή έτους των 11,12 ευρώ. επίσης πολύ κοντά στην υψηλή τιμή έτους του 7,3 ευρώ παραμένουν τα ΕΛΠΕ (7,02 ευρώ). Η σχέση ανοδικών/ πτωτικών μετοχών κυμαίνεται στο περίπου 1: 10, ενώ για 34 μετοχές δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μία πράξη.

Για την επόμενη ώρα περιμένουμε την επιβεβαίωση των περιθωρίων διακύμανσης σε επίπεδα υψηλότερα των 2.100 μονάδων με συναλλαγές που θα φτάσουν σήμερα τα 130- 140 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v