Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Έξωθεν η κατεύθυνση για τη Σοφοκλέους

Οι διεθνείς αγορές, εκτιμούν οι ΑΧΕ, θα παραμείνουν ο βασικός διαμορφωτής της τάσης της εγχώριας αγοράς, η οποία αναμένεται να διατηρήσει τις τάσεις συσσώρευσης των τελευταίων εβδομάδων. Ακόμη, προβλέπουν εκτόνωση των πιέσεων ως αποτέλεσμα των θετικών μεγεθών εννεαμήνου.

ΑΧΕ: Έξωθεν η κατεύθυνση για τη Σοφοκλέους
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Παραμένει υποτονικό το κλίμα, ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε και χθες σε περιορισμένο αριθμό μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης (ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ΔΕΗ), αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ.

Οι διεθνείς αγορές αναμένεται, σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, να συνεχίσουν να είναι ο κύριος εξωτερικός παράγοντας επηρεασμού του Γενικού Δείκτη, με τους επενδυτές να περιμένουν επίσης τη σημερινή ανακοίνωση αποτελεσμάτων της CosmOTE, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Η Marfin Hellenic συμπληρώνει πως η μετοχή της Elmec Sport αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς, όπως τονίζει, εάν η ενδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου συνεχιστεί, είναι πιθανόν η Elmec να παρουσιάσει περαιτέρω βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους, ενώ καταλήγει επισημαίνοντας πως παραμένει θετική για τη μετοχή της εταιρίας με τιμή-στόχο τα 3,10 ευρώ.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών αποτελεί το πιο λογικό σενάριο σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ώστε οι επενδυτές να αξιολογήσουν το ”αδύναμο” δολάριο και την πιθανότητα της αύξησης των επιτοκίων.

Ελαφρώς θετικά πιθανολογεί η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ πως θα κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, χωρίς όμως να ξεφύγει από τα επίπεδα συσσώρευσης των τελευταίων εβδομάδων, ωθούμενη αφενός από την εκτόνωση των πιέσεων των τελευταίων ημερών και αφετέρου από τις θετικές ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων εννεαμήνου των εισηγμένων.

Η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως η συνεχιζόμενη άνοδος του ευρώ και η ανησυχία για την πορεία των δεικτών σε Ευρώπη και Αμερική υπονομεύουν και τη σημερινή συνεδρίαση του Χ.Α., ενώ επισημαίνει πως τεχνικά μάλλον η αντίδραση είναι πιο ψύχραιμη, καθώς η ελληνική αγορά δεν έχει ακολουθήσει τις προαναφερθείσες αγορές κατά τη διάρκεια του φθινοπωρινού τους ράλι.

Τι έγινε χθες: Ουσιαστικά αμετάβλητος παρέμεινε χθες ο Γενικός Δείκτης, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εντείνεται προς το τέλος της συνεδρίασης, αναφέρει η Marfin Hellenic.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v