Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές σε Alpha δημιουργούν ελπίδες

Εάν το κλίμα στις διεθνείς αγορές σταθεροποιηθεί, τότε θα μπορούσε να ενισχυθεί και το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τις μετοχές των Alpha και Εθνική. Μία τέτοια αντίδραση θα έδινε περισσότερο ”αέρα” στη μικρή κεφαλαιοποίηση, όπου διαφαίνονται διαθέσεις αντίδρασης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διέξοδο από τη συσσώρευση γύρω από την περιοχή των 2.100 μονάδων αναζητεί η αγορά. Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως σημείωναν στελέχη ισχυρών χρηματιστηριακών, είναι κατ’ αρχάς η σταθεροποίηση του κλίματος στα διεθνή χρηματιστήρια και κατά δεύτερον η επανεμφάνιση αγοραστών κυρίως σε τραπεζικού τίτλους.

Μέχρι στιγμής, οι μόνες ουσιαστικές εντολές αγοράς που δίνονται στα γραφεία των μεγάλων ΑΧΕ αφορούν στη μετοχή της Alpha. Στον τίτλο της τράπεζας, μετά την υπέρβαση και των 21 ευρώ, θα επιχειρηθεί να διαμορφωθεί στήριξη στα τρέχοντα επίπεδα, για να συνεχίσει με την καταγραφή μίας ακόμη υψηλής τιμής έτους.

Προσπάθειες καταβάλλονται ώστε να παραμείνει η μετοχή της Εθνικής σε διακύμανση υψηλότερα των 18,14 ευρώ. Η τρέχουσα τιμή της κυμαίνεται στα 18,22, ενώ μικρή ενίσχυση εμφανίζει και η Eurobank. Σημαντική και σήμερα η προσφορά στη μετοχή της Intracom, που τις τελευταίες ημέρες χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις χάνει σημαντικό έδαφος από τα 6 προς τα 5 ευρώ.

Από αυτά όμως τα επίπεδα τιμών η μετοχή έχει αντιδράσει δύο φορές από τις αρχές Απριλίου. Το μέχρι στιγμής ενθαρρυντικό στοιχείο της αγοράς αφορά την κίνηση-αντίδραση επιμέρους μετοχών της μεσαίας-χαμηλής κεφαλαιοποίησης.

Είτε πρόκειται για τη Νάουσα, που κινείται στα 3,6 ευρώ, τον ΟΛΠ, που επαναπροσεγγίζει τα 10 ευρώ, είτε τα 8,86 ευρώ του Πλαισίου και τη -σχετική- αύξηση των συναλλαγών σε μετοχές όπως οι Τεγόπουλος, Στρίντζης, Μπαλάφας, Fanco, ΕΧΑΕ, ΑΕΓΕΚ, ΑΛΤΕ και αρκετές ακόμη μετοχές αυτής της κατηγορίας.

Εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στη συνέχεια, θα πρέπει να αναμένουμε ενίσχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος κατ’ αρχάς στη μετοχή της Alpha και εν συνεχεία σε Εθνική, Eurobank, ΔΕΗ, ενδεχόμενο που θα μπορούσε να φέρει τον Γ.Δ. μέχρι την πρώτη περιοχή ”αντίστασης” (2.120 - 2.125 μονάδες), με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v