Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακυμάνσεις αναμένουν οι ΑΧΕ

Οι χθεσινές βομβιστικές επιθέσεις διέκοψαν το θετικό momentum των αγορών, δημιουργώντας στους επενδυτές αβεβαιότητα, γεγονός το οποίο αναμένεται να αποτυπωθεί μέσω διακυμάνσεων στα διεθνή χρηματιστήρια, στα οποία, όπως εκτιμούν οι ΑΧΕ, στρέφεται η Σοφοκλέους για εξεύρεση κατεύθυνσης.

Διακυμάνσεις αναμένουν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Με το βλέμμα στις ξένες αγορές εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα συνεχίσει να κινείται η Σοφοκλέους, ώστε να καθορίσει την τάση της.

Η υψηλή μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνει μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών των χρηματιστηριακών αγορών μεσοπρόθεσμα, αντανακλώντας την αβεβαιότητα που προέκυψε από τα νέα τρομοκρατικά χτυπήματα, όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εγνατία ΑΧΕ.

Η ίδια συμπληρώνει πως οι εν λόγω εξελίξεις διέκοψαν το θετικό momentum των αγορών, οδηγώντας τους επενδυτές σε κινήσεις αποκόμισης κερδών, καθώς τα διεθνή χρηματιστήρια ήταν κοντά στα υψηλά έτους.

Σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, η συγκεκριμένη διάθεση αναμένεται να συνεχιστεί μεσοπρόθεσμα, αν και δεν αποκλείει την επιλεκτική τοποθέτηση σε μετοχές.

Από την πλευρά της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως το μέλλον της Σοφοκλέους στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα διαγράφεται αβέβαιο, ενώ αντίδραση στην καθοδική πορεία των τελευταίων ημερών μπορεί να προκύψει, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, ακόμα και σήμερα, ενισχυμένη από τη λήξη παραγώγων Νοεμβρίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τι έγινε χθες: Η αίσθηση ταραχής στην αγορά μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία οδήγησε χθες τις ελληνικές μετοχές να κλείσουν με πτώση 1,15%, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic, σύμφωνα με την οποία οι μετοχές των Alpha Bank, EFG Eurobank, και ΟΠΑΠ ήταν ανάμεσα σε αυτές που έκλεισαν με κέρδη, ενώ η μετοχή της Εθνικής έκλεισε με πτώση 2,06%.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v