Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ρυθμό των ξένων η Σοφοκλέους

Στο ρυθμό των ξένων αγορών που πλήττονται από τα δραματικά γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη κινείται τελικά και η Σοφοκλέους, με τις απώλειες του Γενικού Δείκτη να φτάνουν μέχρι και τις 25 μονάδες. Για μια ακόμη συνεδρίαση η αγορά κινείται συνολικότερα χαμηλά, με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών να διαμορφώνεται στο περίπου 1/10.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η υποχώρηση, στην τελευταία μισή ώρα, συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών μπορεί να αποδίδεται μεν στο ”περαιτέρω γύρισμα” των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, πλην όμως κατ’ ουσίαν οφείλεται στο κλείσιμο θέσεων στο ΧΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό πως την τελευταία ώρα διαμορφώνονται τιμές στα 18,30 ευρώ – 18,40 ευρώ για τη ΔΕΗ, στα 9,20 ευρώ – 9,30 ευρώ για τον ΟΤΕ, γύρω στα 17,20 ευρώ για την Εθνική, ενώ επίσης χαμηλότερα κυμαίνεται και η μετοχή της Alpha.

Περιορισμένες, πλην όμως εμφανείς οι ανοιχτές ”πωλήσεις” των προαναφερθεισών μετοχών, καθώς ορισμένοι παίκτες επιχειρούν να αγοράσουν συμβόλαια μηνός Δεκεμβρίου σε χαμηλότερη τιμή από την τρέχουσα (στην υποκείμενη αγορά).

Ασθενέστερη η πίεση στη μετοχή της Alpha, μετά από πολλές συνεδριάσεις, σε αντίθεση με τις πωλήσεις που ”βγαίνουν” στη μετοχή της Εθνικής και δευτερευόντως της Eurobank.

Από τεχνικής πλευράς, μπορεί να αποτελεί δευτερεύουσα λεπτομέρεια, είναι όμως ένδειξη το γεγονός ότι μέχρι στιγμής ο Γενικός Δείκτης δεν έχει υποχωρήσει χαμηλότερα της χθεσινής –ενδοσυνεδριακά ελάχιστης– τιμής των 2.104 μονάδων.

Στα υπόψη για τις επόμενες ημέρες η απόφαση του ΥΠΕΘΟ να διαθέσει η Εθνική ένα επιπλέον ποσοστό περίπου 2% σε ασφαλιστικά ταμεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v