Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδαν 2+1 οίκοι το εννεάμηνο της Cosmote

Ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεών της, αλλά και των εκτιμήσεων της αγοράς κινήθηκαν τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2003 τςη Cosmote, επισημαίνει η Marfin Hellenic σε ειδική ανάλυσή της. Χωρίς εκπλήξεις χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Citigroup, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”Αγορά” η Εγνατία ΑΧΕ.

Πώς είδαν 2+1 οίκοι το εννεάμηνο της Cosmote
Ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεών της, αλλά και των εκτιμήσεων της αγοράς κινήθηκαν τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2003 της Cosmote, επισημαίνει η Marfin Hellenic σε ειδική ανάλυσή της.

Η χρηματιστηριακή ως κυριότερο εμπόδιο εντοπίζει την αλβανική θυγατρική AMC και τις επιδόσεις της κερδοφορίας της.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή σε flash note της με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου, οι εγχώριες δραστηριότητες της Cosmote επεκτείνονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Παράλληλα, ως ”καταλύτη” σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα για την Cosmote, εκτιμά η Marfin, ότι θα αποτελέσουν η απόκτηση από τον ΟΤΕ στοιχείων ενεργητικού στη Βουλγαρική αγορά κινητής και στην αγορά κινητής της ΠΓΔτΜ, καθώς και η απομάκρυνση της πιθανότητας του overhang, μέσω της πώλησής του ποσοστού που κατέχει η Telenor, πιθανότητα προς τον ΟΤΕ.

Η τιμή στόχος της Marfin για την Cosmote παραμένει στα 12,74 ευρώ και η σύσταση σε outperform. Η χρηματιστηριακή, παρά το ό,τι ειναι πιθανό να προχωρήσει σε ελαφρώς καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την Cosmote στο έτος, λόγω της μείωσης των κεφαλαιουχικών δαπανών, θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει αναθεώρηση στην τιμή στόχο.



Από την πλευρά της, η Εγνατία ΑΧΕ σε flash note της με την ίδια ημερομηνία, σχολιάζει τα μεγέθη εννεαμήνου της CosmOTE, τα οποία αφενός χαρακτηρίζει ”καλά” και αφετέρου συμπληρώνει πως κινήθηκαν βάσει των εκτιμήσεων της αγοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή προσθέτει πως τα μεγέθη εννεαμήνου δεν προκαλούν διαφοροποίηση των προβλέψεών της, ενώ καταλήγει πως διατηρεί σύσταση ”buy” και την τιμή – στόχο των 12 ευρώ ανά μετοχή.

Εξάλλου, η Citigroup διατηρεί την τιμή στόχο των 11,5 ευρώ καθώς και τη σύσταση hold/high risk (διακράτηση/υψηλού ρίσκου), σε ανάλυσή της με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου, στην οποία επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της εταιρίας, δεν είχαν ”εκπλήξεις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v