Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεθαρρεύει η Σοφοκλέους

Να ”ξεθαρρεύει” δείχνει η Σοφοκλέους, καθώς οι εντολές αγοράς σε μετοχές των Alpha και Εθνική συνεπικουρούνται τελευταία από ζήτηση που εκδηλώνεται στον ΟΤΕ και σε άλλους δεικτοβαρείς τίτλους. Ενδείξεις αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος και στην κατηγορία των μικρομεσαίων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε διαδικασία συσσώρευσης βρίσκεται το τελευταίο ημίωρο η αγορά γύρω από την περιοχή των 2.120 μονάδων, κάτι που πρακτικά προοιωνίζεται αντίδραση.

Ανοδική ή όχι, θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον θα παραμείνει ενεργό το ενδιαφέρον για συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους, όπως ήταν οι Alpha, Εθνική, ΔΕΗ και τελευταία προστέθηκαν οι ΟΤΕ, 3Ε, Eurobank και δευτερευόντως η Πειραιώς.

Αυτό το ενδεχόμενο σε συνδυασμό με τις χαμηλές συναλλαγές των περίπου 45 εκατ. ευρώ (μέχρι τις 14.15) θα μπορούσε χωρίς ιδιαίτερο κόπο και ρευστό να φέρει το Δείκτη προς τις 2.125 - 2.130 μονάδες.

Η εικόνα που μέχρι στιγμής διαμορφώνεται στα βαριά χαρτιά επηρεάζει ανάλογα, όπως εξ αρχής είχε αναφερθεί, και μετοχές εταιριών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Μπαλλής, για παράδειγμα, ή της Microland, των Μινωικών Γραμμών, της ΑΕΓΕΚ, της Ναυτεμπορικής, της ΕΧΑΕ, της Νίκας, της Κανάκης, της Altec, της Ντεσπέκ, της Παρνασσός, της Στρίντζης, της Σιδενόρ και αρκετών ακόμη μετοχών αυτής της κατηγορίας.

Για τη συνέχεια, θα περιμέναμε την καταγραφή μίας ακόμη υψηλής τιμής της Alpha προς τα 21,4 ευρώ, τη σταθεροποίηση της Εθνικής στα 18,30 ευρώ και του ΟΤΕ προς τα 9,5 ευρώ.

Αυτό, πρακτικά, θα μπορούσε να φέρει τον Γ.Δ. προς τις 2.130 μονάδες και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη συμπεριφορά μετοχών της μεσαίας - μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v