Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Τιμή - στόχος τα 24,3 € από Εγνατiα

Την ικανοποίσή της από τις ”ισχυρές” επιδόσεις και την επεκτατική στρατηγική της εισηγμένης Folli Follie διατυπώνει σε έκθεσή της με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου η Εγνατία ΑΧΕ, διατηρώντας τη σύσταση ”αγορά” και την τιμή – στόχο των 24,3 ευρώ.

Folli Follie: Τιμή - στόχος τα 24,3 € από Εγνατiα
Διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” και την τιμή – στόχο των 24,3 ευρώ η Εγνατία ΑΧΕ για τη μετοχή της Folli Follie, όπως αναφέρει σε σχετική ανάλυσή της με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου 2003, όπου σχολιάζει τα μεγέθη εννεαμήνου της εταιρίας.

Σχετικά με αυτά, η Εγνατία ΑΧΕ εμφανίζεται ικανοποιημένη από τις συνεχείς προσπάθειες της Folli Follie, οι οποίες εκτιμάται πως οδηγούν σε ”ισχυρές” επιδόσεις, αλλά και από τη δυνατότητα της διοίκησης της εταιρίας για αποδοτική επεκτατική στρατηγική.

Σύμφωνα με την ανάλυση της χρηματιστηριακής, η Folli Follie ανακοίνωσε αύξηση 21% στις ενοποιημένες πωλήσεις- οι οποίες έφτασαν στα 111,9 εκατ. ευρώ- ενώ επισημαίνεται πως οι συναλλαγματικές διαφορές είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην μετατροπή των αλλοδαπών οικονομικών καταστάσεων σε Ευρώ.

Εξαιρουμένων των συναλλαγματικών διαφορών, οι πωλήσεις του ομίλου της Folli Follie ενισχύθηκαν στο εννεάμηνο κατά 33,8%, αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ.

Επίσης, στην ίδια πάντα ανάλυση, σημειώνεται πως στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης συμπεριλαμβάνονται 45 καταστήματα περισσότερα απ’ ό,τι στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως το επιτυχημένο ”άνοιγμα” των νέων καταστημάτων, το γεγονός ότι 6 εξ’ αυτών λειτούργησαν κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους, αλλά και οι βελτιωμένες συνθήκες αγοράς στη Δυτική Ευρώπη και την Ασία, συνέβαλαν θετικά στις πωλήσεις του ομίλου της Folli Follie.

Παράλληλα, το τμήμα ανάλυσης της Εγνατίας ΑΧΕ σημειώνει πως το υψηλότερο μικτό περιθώριο κέρδους κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου του 2003, ήταν αποτέλεσμα αφενός του ενδυναμωμένου γεν έναντι του ευρώ και αφετέρου του μεγαλύτερου μεριδίου στις πωλήσεις προϊόντων με υψηλά περιθώρια κέρδους. Συγκεκριμένα τα ρολόγια παρουσιάζουν δυναμική ανάπτυξη βοηθώντας πολύ στην βελτίωση των μικτών περιθωρίων.

Τα κέρδη της Folli Follie παρουσίασαν εντυπωσιακή άνοδο (κατά 82%), καθώς έφτασαν στα 44 εκατ. ευρώ, ενώ όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή τα ΚΑΕ (ενοποίηση με τη μέθοδο της καθαρής θέσης) συνεισέφεραν στα κέρδη κατά 12,5 εκατ. ευρώ.

Εξαιρουμένης της συνεισφοράς των ΚΑΕ τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της Folli Follie ενισχύθηκαν εξίσου στο εξεταζόμενο διάστημα (κατά 30,3%), στα 31,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v