Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Στην έκθεση του ΟΟΣΑ -η οποία δίδεται σήμερα στη δημοσιότητα- στο Σύμφωνο Σταθερότητας, στις δηλώσεις του προέδρου του ΟΤΕ Λ. Αντωνακόπουλου μετά τις αντιδράσεις του υπουργού Μεταφορών Χρ. Βερελή, αλλά και στα αποτελέσματα εννεαμήνου της ΔΕΗ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
ΟΟΣΑ: Σήμερα δίδεται στη δημοσιότητα η έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ από 2% φέτος στο 3% το 2004 και στο 3,1% το 2005 στις 30 χώρες μέλη του.

Σύμφωνο Σταθερότητας: Σε συμβιβασμό, παρά το υπερβολικό έλλειμμα της Γαλλίας και της Γερμανίας, οδηγούνται σήμερα οι υπουργοί Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει η ”Εξπρές”.

Σύμφωνα με το ”Βήμα”, σε επίπεδο πρωθυπουργών εξελισσόταν έως αργά τη νύχτα το παζάρι σε όλες τις πρωτεύουσες των χωρών-μελών της Ε.Ε., με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο ζήτημα των ελλειμμάτων Γερμανίας και Γαλλίας.

Το ”Κέρδος” κάνει λόγο για ”σκληρό ολονύκτιο παζάρι” για το Σύμφωνο Σταθερότητας, επισημαίνοντας πως στη συνεδρίαση του Eurogroup καταβάλλεται η ύστατη προσπάθεια συμβιβασμού.

Σοφοκλέους: Στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση στράφηκε χθες το ενδιαφέρον των επενδυτών σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, οδηγώντας τον Δείκτη στις 2.135,27 μονάδες, ενισχυμένο κατά 0,84%.

Πάγια: Στη βελτίωση της λογιστικής και ταμιακής θέσης των επιχειρήσεων θα συμβάλλει το νέο σύστημα με τις επιλογές συντελεστών στις αποσβέσεις των παγίων, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Λαϊκά Ομόλογα: Τέσσερις εκδόσεις λαϊκών ομολόγων αξίας 2,57 δισ. ευρώ διατέθηκαν το 2003, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που αναφέρει πως το υπουργείο Οικονομίας προγραμματίζει την πρώτη έκδοση ομολόγων του 2004 τον Φεβρουάριο.

ΔΕΠΑ: Πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα διάλυσης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της ΡΑΕ κατηγορεί τη ΔΕΠΑ για υπονόμευση της αγοράς φυσικού αερίου.

ΟΤΕ: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ετοιμάζει ο ΟΤΕ σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η οποία συμπληρώνει πως στόχος είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας του Οργανισμού, επισημαίνοντας πως η εκπόνηση του σχεδίου θα γίνει σε συνεργασία με τους εργαζομένους.

Η ”Εξπρές” τονίζει πως ο υπουργός Μεταφορών, Χρ. Βερελής, αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του προέδρου του ΟΤΕ, Λ. Αντωνακόπουλου, ο οποίος στην Ισπανία είχε δηλώσει ότι ο Οργανισμός θα προχωρήσει την ερχόμενη διετία σε μείωση του προσωπικού στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας, ενώ σχετικά η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο” αναφέρει πως ο υπουργός Μεταφορών έκανε λόγο για άστοχες κινήσεις της διοίκησης του Οργανισμού.

Η ”Καθημερινή” συμπληρώνει πως οι δηλώσεις του προέδρου του ΟΤΕ προκαλούν πολιτική θύελλα, ενώ το ”Βήμα” αναφέρει σχετικά πως η διοίκηση του Οργανισμού ”διευκρίνισε” χθες πως επεξεργάζεται νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

ΕΛ.ΠΕ.: Ηγετική θέση στα Βαλκάνια διεκδικούν τα ΕΛ.ΠΕ., σύμφωνα με το ”Χρηματιστήριο”, που αναφέρει πως τα ΕΛ.ΠΕ. επιδιώκουν την εξαγορά της ρουμανικής Petrom.

ΔΕΗ: Τα αποτελέσματα εννεαμήνου της ΔΕΗ σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Μαΐλλης: Στη στρατηγική περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του στις αγορές της Β. Αμερικής επανέρχεται η Μαΐλλης, σύμφωνα με την ”Εξπρές”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v