Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Από τις διεθνείς αγορές η τάση

Από τις διεθνείς αγορές εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα αναζητήσει κατεύθυνση η Σοφοκλέους, ενώ μερίδα αναλυτών εκτιμά πως η εγχώρια αγορά θα κινηθεί θετικά σήμερα ως αποτέλεσμα της ανοδικής πορεία των ξένων χρηματιστηριών. Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στη μετοχή του ΟΤΕ.

ΑΧΕ: Από τις διεθνείς αγορές η τάση
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Από τις ξένες αγορές εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα αναζητήσει κατεύθυνση η Σοφοκλέους.

Οι διεθνείς χρηματαγορές θα παραμένουν ο κύριος διαμορφωτής της κατεύθυνσης του Γενικού Δείκτη, σύμφωνα με τη Marfin Hellenic.

Η Marfin Hellenic προσθέτει πως όσον αφορά στην εγχώρια αγορά, το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να επικεντρωθεί στα αποτελέσματα εννεαμήνου του ΟΤΕ που ανακοινώνονται αύριο, 26 Νοεμβρίου 2003.

”Θετικό άνοιγμα” προβλέπει η Εγνατία ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς –όπως επισημαίνει– η Σοφοκλέους θα προσπαθήσει να ακολουθήσει την ανοδική πορεία των ξένων αγορών.

Η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως οι τράπεζες, η 3Ε, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ και επιλεκτικοί τίτλοι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης αναμένεται αφενός να συνεχίσουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών και αφετέρου να καθορίσουν –σε μεγάλο βαθμό– τη γενικότερη πορεία της αγοράς.

Από την πλευρά της, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως τα μεγέθη εννεαμήνου του ΟΤΕ που ανακοινώνονται αύριο αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ συμπληρώνει πως από τη συμπεριφορά της μετοχής του Οργανισμού τις ερχόμενες ημέρες θα επηρεαστεί (σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα) η πορεία της Σοφοκλέους.

Επίσης, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως δημιουργεί προβληματισμό η έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος όπως εκφράζεται από τους μειούμενους όγκους συναλλαγών, ιδίως σε μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ακόμη και σε συνεδριάσεις όπως η χθεσινή, όπου, σύμφωνα πάντα με τη χρηματιστηριακή, οι ανοδικές υπερτερούν αριθμητικά από τις πτωτικές.

Τι έγινε χθες: Με άνοδο 0,84% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τις αγορές του εξωτερικού να ενισχύουν τη θετική ψυχολογία των επενδυτών, αναφέρει η Marfin Hellenic.

Η Εθνική ΑΧΕ συμπληρώνει πως οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν η Alpha Bank και η Coca–Cola 3Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v