Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το βλέμμα στραμμένο στα blue chips

Ενδεχόμενη ήπια άνοδος της υψηλής κεφαλαιοποίησης, που δικαιολογείται απόλυτα με βάση τα αποτελέσματα εννεαμήνου, θα μπορούσε να προσφέρει την καλύτερη αφορμή για ”μόχλευση” σε επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Το ενδιαφέρον πάντως όσων δραστηριοποιούνται στην αγορά, επικεντρώνεται σε επιμέρους μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το σχετικά ήρεμο κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια σε συνδυασμό με τη λήξη των παραγώγων και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εισηγμένες συνηγορούν για μια αντίδραση, κατ’ αρχάς, προς τις 2.150 μονάδες. Στην αγορά παραγώγων η μετακύλιση θέσεων σε συμβόλαια Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντική απόκλιση από την υποκείμενη αγορά.

Στην αγορά παραγώγων ”παίζει” για τις επόμενες ημέρες η αποκοπή των 2 ευρώ από τη μετοχή της με τη λήξη της συνεδρίασης της 28ης Νοεμβρίου, αλλά και του μερίσματος του ΟΠΑΠ. Αυτό δικαιολογεί και το αγοραστικό ενδιαφέρον για τους συγκεκριμένους δύο τίτλους.

Θετικά όμως είναι και τα πρώτα μηνύματα που αφορούν στα αποτελέσματα 126 εισηγμένων όπου, σύμφωνα με την ανάλυση του Μάνου Χατζιδάκη (Magna Trust), οι πωλήσεις ενισχύονται κατά 18,9% και τα προ φόρων κέρδη κατά 30,1%.

Θετικές είναι και οι εκτιμήσεις για μια σειρά μετοχών εταιριών υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με την Alpha Finance να προβλέπει αύξηση κερδών κατά 6,3% για την Τιτάν, τη Citigroup να συνιστά ”διακράτηση” με τιμή-στόχο τα 11,5 ευρώ για την CosmΟΤΕ, την Eurobank Securities να θεωρεί ότι η μετοχή της Folli Follie είναι υποτιμημένη κατά 31,6%, την Alpha Finance να θέτει τιμή-στόχο τα 9,54 ευρώ για τη μετοχή της AutoHellas, την Εθνική να θέτει τιμή-στόχο τα 20,70 ευρώ για την , ενώ ανάλογα θετικά είναι και τα αποτελέσματα μιας σειράς εταιριών (ΔΕΗ, Άκτωρ, Τέρνα, Ιntralot, ΣΙΔΕΝΟΡ, Κυριακίδης, Τεγόπουλος, Ελληνικά Χρηματιστήρια και αρκετών ακόμη).

Πρόκειται για εταιρίες που είτε έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα είτε εκτίμηση αποτελεσμάτων που θα ανακοινωθούν. Σε γενικές γραμμές πιστεύουμε στο ενδεχόμενο μιας αντίδρασης ήπιων τόνων για την υψηλή κεφαλαιοποίηση, αλλά και εντονότερων στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Από σήμερα αναλαμβάνει η Κύκλος ΑΧΕ ως ειδικός διαπραγματευτής της Περσεύς, ενώ χρήζει προσοχής η αυξημένη εμπορευσιμότητα και το ”ξέσπασμα” της μετοχή της Marfin Classic την Παρασκευή.

Σημ: Επανερχόμαστε στο θέμα της πώλησης ενός επιπλέον ποσοστού της Εθνικής σε κρατικά ασφαλιστικά ταμεία. Όχι τόσο γιατί δεν μας πείθει το επιχείρημα περί ενίσχυσης της διασποράς της τράπεζας, όσο γιατί πριν από περίπου έναν μήνα προσωπικά ο ΥΠΕΘΟ, με κατηγορηματική του δήλωση, είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο νέας διάθεσης για το επόμενο εξάμηνο (από σήμερα δηλαδή και για τους επόμενους 5 μήνες). Τα σχόλια δικά μας και δικά σας...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v