Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφύπνιση στην περιφέρεια

Στην αφύπνιση μεγάλου τμήματος της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης οδηγεί η ηπίων τόνων ενίσχυση του FTSE-20, αλλά και η πεποίθηση ότι η αγορά μπορεί να κινηθεί υψηλότερα των 2.150 μονάδων σε αυτή τη φάση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Καλύτερο του αναμενoμένου το σημερινό ξεκίνημα, καθώς πραγματοποιείται με αύξηση συναλλαγών και τη συνδρομή πλειάδας μετοχών.

Όπως αναμενόταν, η ηπίων τόνων ενίσχυση του FTSE-20 ”αφυπνίζει” σημαντικό τμήμα της αγοράς.

Είναι ενδεικτικό πως η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών διαμορφωνόταν κατά την πρώτη ώρα στο 6/1, με τις συναλλαγές να φτάνουν τα 18 εκατ. ευρώ. Με την Alpha στο +1,14% και την Εθνική στο +0,90% ενισχύεται ο τραπεζικός κλάδος και σε μεγάλο βαθμό ο FTSE-20.

Στη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον για τις επόμενες συνεδριάσεις, οι μετοχές, στην πλειονότητά τους, κινούνται ανοδικά.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως ορισμένες εξ αυτών οδηγούνται προς την καταγραφή και νέων υψηλών τιμών έτους, όπως συμβαίνει μέχρι στιγμής και με τη μετοχή της Νίκας.

Από τις μετοχές, λόγω αυξημένης εμπορευσιμότητας, ξεχωρίζουν οι Kleeman, Ιντρακάτ, Κορασίδης, ΑΕΓΕΚ, Αθηνά, Μηχανική, Φουρλής, ΕΧΑΕ, Αστέρας, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Ιατρικό, Έμπεδος, Ipirotiki, Καρδασιλάρης, Unibrain, Γενική Αποθηκών, Νάουσα, Delta Singular, ΔΟΛ, Δυναμική Ζωής και πολλές ακόμη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η μετοχή της 3E σημείωνε κέρδη της τάξης του 2,7%, ενώ ικανοποιητική ήταν και η πορεία αυτής του ΟΠΑΠ (11,02 ευρώ), μετοχές που βρίσκονται και στο επίκεντρο του βραχυπρόθεσμου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v