Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Με το βλέμμα στα αποτελέσματα εννεαμήνου

Στα αποτελέσματα εννεαμήνου εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα στρέψουν οι επενδυτές το βλέμμα τους, με τις ξένες αγορές ωστόσο να συνεχίζουν να αποτελούν τον βασικό εξωτερικό παράγοντα επιρροής του Δείκτη. Μερίδα αναλυτών κάνει λόγο για κίνηση της αγοράς σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ η ΔΕΗ αναμένεται να είναι στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Με το βλέμμα στα αποτελέσματα εννεαμήνου
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση, με σχετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, η αγορά αναμένεται να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς -όπως σημειώνει- το επίπεδο των 2.100 μονάδων φάνηκε ξανά να είναι ένα αξεπέραστο σημείο στήριξης, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως θα συνεχιστούν οι επιλεκτικές αγορές σε blue chips.

Η Marfin Hellenic επισημαίνει πως καθώς μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων εννεαμήνου, το επενδυτικό κοινό αναμένεται να επικεντρωθεί στην ανακοίνωση των κερδών των εταιριών, ενώ η πορεία των ξένων χρηματαγορών αναμένεται να είναι ο κύριος εξωτερικός παράγοντας επιρροής του Δείκτη.

Επιπλέον, η Marfin εκτιμά πως η μετοχή της ΔΕΗ είναι πιθανόν να είναι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς –όπως επισημαίνει στο πρωινό της report– τα αποτελέσματα εννεαμήνου της επιχείρησης αναμένεται να ωφεληθούν από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Εξάλλου, η EFG Eurobank Securities αναφέρει πως η Σοφοκλέους θα επιχειρήσει να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα στις προσεχείς συνεδριάσεις, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως καθώς διανύουμε την τελευταία εβδομάδα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί στις επιχειρήσεις εκείνες που βρίσκονται στην εν λόγω διαδικασία.

Σε αυτό το πλαίσιο η EFG Eurobank Securities επισημαίνει πως η ΔΕΗ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής σήμερα, ενώ προσθέτει πως η εβδομάδα ξεκινάει χωρίς σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις. Έτσι, κατ’ επέκταση, η Σοφοκλέους αναμένεται να αναζητήσει κατεύθυνση στις ξένες αγορές κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως οι επενδυτές αναμένεται να τηρήσουν στάση αναμονής, ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ συμπληρώνει πως το βλέμμα των επενδυτών θα είναι στραμμένο στις ξένες αγορές με στόχο την αναζήτηση κατεύθυνσης.

Ωστόσο, η Εγνατία συμπληρώνει πως οι επιλεκτικές τοποθετήσεις, λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, δεν αποκλείονται, ενώ επισημαίνει πως η μετοχή της ΔΕΗ είναι πολύ πιθανόν να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον εν όψει των αποτελεσμάτων εννεαμήνου που ανακοινώνονται σήμερα.

Τι έγινε κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου 2003: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,54% κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές αγορές, όπως αναφέρει η Marfin.

Τι έγινε την εβδομάδα 14-21 Νοεμβρίου 2003: Όπως αναφέρει η Omega Bank στην εβδομαδιαία επισκόπηση 14-21 Νοεμβρίου 2003, από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας που πέρασε το κύριο χαρακτηριστικό ήταν η πλαγιο-καθοδική τάση των τιμών σε συνδυασμό με τον περιορισμένο όγκο των συναλλαγών.

Η Omega Bank συμπληρώνει πως στην τελευταία συνεδρίαση της

εβδομάδας που πέρασε παρατηρήθηκε μια μικρή εξάντληση της πτωτικής τάσης, με την τιμή του ∆είκτη να επιστρέφει έως το επίπεδο των 2.117,39 μονάδων, περιορίζοντας τις εβδομαδιαίες απώλειες στις 46 μονάδες.

Επίσης, η Omega Bank επισημαίνει πως το επίπεδο των 2.120 μονάδων ορίζει το πρώτο σημείο αντίστασης, ενώ η επόμενη εντοπίζεται στην περιοχή των 2.145 μονάδων, ενώ συμπληρώνει πως οι τεχνικοί δείκτες έπειτα από την υποχώρηση της εβδομάδας που πέρασε, κινούνται στο σύνολό τους στην ουδέτερη ζώνη τιμών.

Μεταξύ άλλων, η Omega Bank τονίζει πως με βάση τα παραπάνω συνιστάται αναμονή έως ότου εμφανιστούν ενδείξεις αντιστροφής τόσο σε επίπεδο

τιμών όσο και σε επίπεδο όγκου συναλλαγών, ενώ προσθέτει πως για τις επόμενες συνεδριάσεις ενδέχεται η διατήρηση των τιμών πάνω από το επίπεδο στήριξης των 2.100 μονάδων να δώσει την ευκαιρία για

βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις.

Ωστόσο, επισημαίνει πως τα περιθώρια κέρδους είναι μικρά, καθώς η πρώτη περιοχή αντίστασης βρίσκεται στο επίπεδο των 2.120 μονάδων, ενώ η επόμενη που ορίζει και τη βραχυπρόθεσμη πτωτική πορεία των τιμών ορίζεται πλέον από την περιοχή των 2.145 μονάδων.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v